Navigointivalikko
Uutiset 2017

Uutiset 2017

Uutiset 2017

Hallitus jakoi 357 miljoonaa euroa kasvun vauhdittamiseen

Hallitus päätti 2.2.2017 Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) ja Euroopan sosiaalirahaston (ESR) varojen jakamisesta alueille. ELY-keskukset ja maakunnan liitot ohjaavat jaetut 346 miljoonaa euroa rakennerahasto-ohjelman mukaisten hankkeiden tukemiseen. Rakennerahastojen avulla tuetaan kestävän kasvua ja työllisyyden edistämistä.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä kertoo, että rahoituksella tuetaan tänä vuonna erityisesti pk-yritysten kansainvälistymistä, kotouttamista ja nuorten työllistymisen edistämistä.

Alueellisten innovaatiot ja kokeilut -toimenpide (AIKO) tukee alueiden vahvuuksiin perustuvaa uudistumista kasvun ja työllisyyden varmistamiseksi. Aiko-toimenpiteet kylvävät siemeniä, joiden kasvua ylläpidetään rakennerahastojen hankkeilla. Tälle vuodelle valtion AIKO-rahoitusta jaetaan 11 miljoonaa euroa.

Jaettu rahoitus muodostaa toisiinsa linkittyvän kokonaisuuden: Aiko-toimenpiteet kylvävät siemeniä ja rakennerahastohankkeet luovat hyvän kasvualustan. Ohjelmakauden 2014-2020 EU-rahoitus on kaikkiaan 1,5 miljardia euroa.

Määrärahojen jakautuminen eri alueille:

Lue lisää:


Alueellista tietoa