- Aktuellt
- Kungörelser och anmälningar
- Allmän anmälan om flyttning av fordon som lämnats på landsväg
- Planering av statens trafikleder - kungörelser
- De kungörelser, offentliga delgivningar och beslut inom ansvarsområdet för miljö och naturresurser som är riksomfattande eller omfattar flera regioner
- Jobba hos oss
- RSS-feed
- Evenemang och utbildningar
- Anbudsförfrågningar och projektutlysningar
- Pressmeddelanden
- Tiedotteet 2021
- Pressmeddelanden 2020
- Pressmeddelanden 2019
- Pressmeddelanden 2018
- Pressmeddelanden 2017
- Pressmeddelanden 2016
- Pressmeddelanden 2015
- Pressmeddelanden 2014
- Pressmeddelanden 2013
- Pressmeddelanden arkiv
- Beställ meddelanden
- Aktuellt
- Nyheter 2025
- Nyheter 2024
- Nyheter 2023
- Nyheter 2018
- Nyheter 2022
- Nyheter 2021
- Nyheter 2020
- Nyheter 2019
- Nyheter 2017
- Nyheter 2016
- Nyheter 2015
- Nyheter 2014
- Nyheter 2013
- Nyhetsbrev
- Kommunikation
Nyheter 2016
Kasvun polku selkeni ja jalka nousi jarrulta (Pirkanmaan ELY-keskus)
BearIT Oy tunnisti vajaa vuosi sitten ilmassa kasvun merkit. Erityisesti yritysten tarpeet tietojärjestelmiensä uudistamisessa kiehtoivat – ja tekemistä olisi varmasti... mutta uskaltaisiko alkaa kasvaa?
– Menimme mukaan ELY-keskuksen yritysten kehittämispalveluihin. Sieltä saatu apu oli yrityksen tulevaisuuden kannalta merkittävä. Prosessi herätteli. Meillä on osaamista ja taustaa, jalka oli vain nostettava pois jarrulta. Saimme ohjeistuksen ja tuuppaisun: nyt on aika. Kasvumme on pompannut ylöspäin niin asiakas- kuin henkilöstömäärässäkin, kertoo toimitusjohtaja Teemu Karhu.
Karhu perusti BearIT:n kolme vuotta sitten. Mielessä oli jo pidemmän aikaa kytenyt ICT-puolen digitalisointi yrityksissä, koska siellä olisi varmasti tekemistä asiakkaan tarpeista kiinnostuneelle toimijalle.
Nyt BearIT etenee kahta reittiä: se uudistaa ja parantaa yritysten tietojärjestelmiä sekä ahkeroi omassa tuotekehityksessä digitalisaation mahdollistamia ideoita ja innovaatioita.
– Tuotekehityksessä olemme innostuneet sote-puolesta, ja juuri kehitämme tietojärjestelmää diagnostiikan tueksi lääkäreille. He saavat sen avulla informaatiota, jota muuten eivät saisi. Mukana on lääketieteen ja lääketieteellisen tekniikan spesialisteja. Tämä on innovaatiotason juttu, siihen etsimme parhaillaan rahoitusta.
Kokenut konsultti tuki, analysoi, kyseenalaisti
Teemu Karhu on aikaisemmin urallaan tehnyt kasvuun ja kehittämiseen liittyvää työtä muun muassa ison yrityksen liiketoiminta-alueen johtajana. Nyt omassa yrityksessä ei ollut kehittämisen tukiorganisaatioita, oli tehtävä itse. Karhu kävi läpi ELY-keskuksen ja TE-toimiston kuten myös muun muassa Finpron, Tekesin, Finnveran ja Finnpartnershipin mahdollisuuksia auttaa.
– Sitten olin rekrytointiasioissa yhteydessä Pirkanmaan TE-toimistoon, ja sieltä kysyttiin, tunsinko ELY-keskuksen ja TE-toimiston yhteisesti tuottamia yritysten kehittämispalveluita. En tuntenut, mutta tutustuin – ja ne vaikuttivat hyviltä. Pääsimme ja menimme ensin päivän analyysivaiheeseen ja siitä jatkoimme viisipäiväiseen kasvukonsultointiin.
Analyysivaiheessa kartoitettiin yrityksen nykytila ja tarpeet.
– Siinä selkeni, mitä pitäisi tehdä ja koska. Muotoutui myös selkeä suositus kasvaa ja että kasvuun pitää saada tukea.
BearIT:n analyysivaiheeseen valitsema, ELY-keskuksen kilpailuttama konsultti jatkoi kasvun suunnittelussa.
– Hän oli kokenut, ulkopuolinen asiantuntija, joka pystyi aidosti tukemaan, kyseenalaisti ja analysoi. Hän osasi palastella suunnitelmamme ja tuoda niihin rakennetta: numeroita ja tehtäviä toteutettavaksi.
Hän näytti konkreettisesti "paperilla", miten kasvukehitys "yleensä menee". Kuva alkoi muotoutua myös itselle, samoin käsitys siitä, että "näin tämä menee meillä". Saimme selkeät stepit, mitä täytyy tapahtua ja mikä vaikuttaa mihinkin.
Tunnettuutta ja kasvun organisointia
Yksi kehittämiskohde on rekrytointi- ja markkinointiviestintä, koska nyt tekijöitä ei saada tarpeeksi eikä riittävän nopeasti. Yrityksen tunnettuutta on parannettava, samoin rekrytointia. Rekrytoinnin pullonkaulaa BearIT rupesi jo ratkomaan itse. Kun Teemu Karhu etsi työntekijöitä, hän huomasi, että kaupallisissa rekrytointikoulutuksissa kysyntä ja tarjonta eivät aina kohtaa.
– Me haemme ohjelmistokehittäjiä, joilla jo on noin 15 vuoden kokemus. Heidän tietonsa voisi päivittää suht lyhyellä koulutuksella, kunhan tiedetään, mitä työllistyäkseen pitää osata. Puhuin tästä TE-toimistossa, ja nyt valmistelemme LearnIT-pilottikoulutusta. Mukaan tulee muitakin kuin meille työllistyviä, Karhu kertoo ja lisää, että BearIT:ssä rekrytointiin liittyvät myös yrityksen arvot: työttömien työllistäminen ja työpaikkojen luominen Tampereelle ja jatkossa muuallekin.
– Palkkaamme ohjelmistokehittäjiä, joille on keskimääräistä vaikeampi työllistyä.
Toinen kehittämisen kohde koskee kasvun organisointia: mitä se vaatii nyt ja mitä se tarkoittaa, kun kyseessä on henkilöstö, rahoitus tai tuote- ja asiakaspalvelun kehitys.
Rekrytointiin vauhtia. BearIT:ssä valmistellaan LearnIT-rekrykoulutuksen pilottia. Mukaan otetaan kymmenkunta kokenutta työtöntä ohjelmistokehittäjää. Teemu Karhu suunnittelee koulutuksen haastattelulomaketta yhdessä henkilöstöasioista vastaavan Anna Hankelan kanssa.
Merkittävä apu, joustavasti ja ketterästi
Kehittämispalveluiden anti on auttanut yritystä kasvuun, ja kasvu on ollut vahvaa. Työntekijöitä rekrytoidaan lisää reilun kymmenen hengen joukkoon sitä mukaa kuin sopivia löytyy ja talous kestää. Tekeminen ei lopu.
– ELY-keskuksessa ja TE-toimistossa on ollut aivan käsittämättömän hyvä palveluasenne. Ollaan joustavia ja ketteriä, ja kysymyksiin vastataan heti, jopa toimistoajan ulkopuolella. ELY-keskuksesta olemme saaneet kehittämispalveluita koskevat päätökset nopeasti, ja tuntuukin, että kunhan koordinaatit ovat kohdallaan, asioita edistetään tosi nopeasti.
Katso video:
Teemu Karhu kertoo kasvun askelista (Youtube) kesto 4:35
Teksti: Annikaisa Knuutila
Kuvat: Mika Kanerva
Hybridiviestintä Effet Oy
- Publiceringsdatum
- 2016-03-17