Navigointivalikko

Tiedotteet 2020

Tiedotearkistosta löydät tiedotteet, jotka on julkaistu 23.9.2020 mennessä. Tämän päivämäärän jälkeen ilmestyneet tiedotteet sekä yksittäiset alueelliset ELY-keskusten uutishuoneet listattuna löydät ELY-keskusten yhteiseltä uutishuoneelta STT Info -palvelusta.

Alueellista tietoa

Tiedotteet (23.9.2020 saakka)

Tiedotteet 2020 (23.9.2020 saakka)

Lomautettujen määrä väheni Varsinais-Suomessa kesäkuun aikana (Varsinais-Suomi)

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli kesäkuun lopussa 34 700 työtöntä työnhakijaa. Kesäkuun aikana työttömien määrä yleensä kasvaa - nyt se poikkeuksellisesti väheni 600 henkilöllä merkittävän lomautettujen määrän laskun  myötä. Viime vuoden kesäkuusta työttömien määrä kasvoi 13 500 henkilöllä (64%). Koko maassa työttömien määrä kasvoi samaa tahtia (64%).  Niin Varsinais-Suomessa kuin koko maassakin työttömien määrän kasvu oli pääosin lomautettujen määrän kasvua. Lomautettujen määrä olikin kesäkuun lopussa moninkertainen vuotta aiempaan verrattuna, vaikka se oli alentunut viikko viikolta kesäkuun ajan.

Työttömien osuus työvoimasta oli kesäkuun lopussa Varsinais-Suomessa 15,2 % eli 5,9 %-yksikköä suurempi kuin vuotta aiemmin. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on pienempi kuin koko maassa (15,8 %).

Työttömien määrä kasvoi rajusti vuoden takaisesta kaikkien ELY-keskusten alueilla. Näin myös Varsinais-Suomen seutukunnissa. Hitaimmin työttömien määrä kasvoi Salon seuduilla (49 %) – voimakkainta kasvu oli Vakka-Suomessa (109%). Vakka-Suomi  ja Turunmaa kuuluvat koko maan pienimpien työttömyysprosenttien seutukuntien TOP5:een. Pitkäaikaistyöttömiä on enemmän kuin vuosi sitten, samalla kun määrä kasvoi lievästi kesäkuun aikana – nyt jo neljäntenä kuukautena peräkkäin.

Heinäkuun aikana työttömien työnhakijoiden ja lomautettujen määrät yleensä kasvavat – välttämättä näin ei tapahdu kuluvana vuonna.

 

Tarkempaa tietoa:

www.temtyollisyyskatsaus.fi

-        kaikkien ely-keskusten ja koko maan viimeisin työllisyyskatsaus löytyy tästä samasta paikasta.

-        Palvelusta voi kopioida katsauksen kuviot ja niiden lähteenä olevat taulukot mm. excel-muodossa.

Työllisyyskatsaukset, Varsinais-Suomi

-        työllisyyskatsaukset pdf-muodossa vuodesta 2012 alkaen

 

Lisätietoja:

Juha Pusila, analyytikko, puh. 0295 022 772