Navigointivalikko
Tiedotteet 2019

Yritykset haluavat panostaa vetovoimaansa – Yritysmagneetti-palveluun ilmoittautunut viikossa jo 90 lappilaista yritystä (Lappi)

Yrityksen houkuttelevuutta työnantajana edistävä Yritysmagneetti-neuvontapalvelu on herättänyt runsaasti kiinnostusta Lapissa. Yrityksille maksuton palvelu käynnistettiin 31.10. ja jo nyt siihen on ilmoittautunut 90 lappilaista yritystä. Palvelu on suunnattu pääasiassa Kemijärven, Keminmaan, Pellon, Posion ja Rovaniemen kuntien yrityksille. 

– Lapin kunnat tarvitsevat nyt kipeästi työvoimaa ja tilannetta on lähetty ratkaisemaan tehokkaasti yrityksille kohdennetulla palvelulla, kertoo Tanja Raappana Lapin ELY-keskuksesta. – Olemme olleet positiivisen yllättyneitä palvelun saamasta suosiosta. Palveluntuottajat ovat markkinoineet tuotetta aktiivisesti kentälle ja tulos näkyy.

Yritysmagneetti-palvelun tavoitteena on edistää yrityksen houkuttelevuutta työnantajana sekä työntekijöiden pysyvyyttä työpaikassa. Palvelu auttaa työnantajaa hahmottamaan yrityksen osaamistarpeita sekä hankkimaan työvoimaa eri keinoin. Tavoitteena on parantaa yrityksen työnantajamielikuvaa, henkilöstöhallinnon prosesseja ja työelämän laatua henkilöstön näkökulmasta sekä tehostaa rekrytointia ja työnantajamarkkinointia. 

– Palvelua pilotoidaan tässä vaiheessa 300 yritykselle, joten vielä mahtuu mukaan! Yritys voi ilmoittautua palveluun helposti verkkolomakkeella.

Yritysmagneetti-palvelua toteuttaa kolme palveluntuottajaa, joista yritys voi valita itselleen sopivimman.

Yritysmagneetti-palvelu syntyi yhteiskehittämisen tuloksena, kun haluttiin löytää yritysten työntekijöiden houkutteluun ja sitouttamiseen liittyviä keinoja. Palvelun mahdollistaa Lapin ELY-keskuksen ja Lapin TE-toimiston yhdessä luotsaama Osaajia yritysten tarpeisiin -kumppanuuspilotti, jossa ovat mukana Kemijärven, Keminmaan, Pellon, Posion sekä Rovaniemen kunnat.

Yritysmagneetti-palvelua toteuttavat: 

Barona Lapland Oy 

Reddo Partners Oy 

Y4Works Oy 

Tutustu ja ilmoittaudu yritysmagneetti-palveluun.

Lisätietoja: 
projektipäällikkö Tanja Raappana, Osaajia yritysten tarpeisiin – Lapin kumppanuuspilotti 
tanja.raappana(at)ely-keskus.fi 
puh. 0295 037 077 


Alueellista tietoa