Navigointivalikko
Tiedotteet 2019

Työttömyys alenee edelleen Varsinais-Suomessa (Varsinais-Suomi)

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli maaliskuun lopussa 19 100 työtöntä työnhakijaa. Maaliskuun aikana työttömien yleensä määrä vähenee - nyt 800 henkilöllä.  Viime vuoden maaliskuusta työttömien määrä väheni 11 prosentilla (2 400 henkilöllä) eli samaa tahtia kuin koko maassa (-10 %). Nykyistä vähemmän maaliskuun työttömiä oli edellisen kerran vuonna 2009.

Työttömien osuus työvoimasta oli maaliskuun lopussa Varsinais-Suomessa 8,4 % eli 1,1 %-yksikköä pienempi kuin vuotta aiemmin. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on pienempi kuin koko maassa (9,1 %).

Työttömien määrä väheni vuoden takaisesta kaikkien ELY-keskusten alueilla. Samana aikana työttömyys väheni Varsinais-Suomessa kaikissa seutukunnissa.  Ripeimmin työttömien määrä väheni Turunmaan saaristossa (-16 %), kun Vakka-Suomessa työttömien määrä aleni hitaimmin (-2 %) vuotta aiemmasta. Työttömyys vähenee kaikissa ikäluokissa ja se alenee koulutustaustasta riippumatta. Nyt pitkäaikaistyöttömyyskin vähenee kaikissa alueen  kunnissa. Kahdessa vuodessa pitkäaikaistyöttömien määrä on Varsinais-Suomessa vähentynyt 48 prosentilla eli 4 800 henkilöllä.

Huhtikuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee  ja niin tapahtuu Varsinais-Suomessa tälläkin kertaa.

Tarkempaa tietoa:

Lisätietoja:

Juha Pusila, analyytikko, Varsinais-Suomen ELY-keskus, puh. 0295 022 772


Alueellista tietoa