Navigointivalikko
Tiedotteet 2019

Sääksjärven eritasoliittymässä liikennejärjestelyjä sunnuntaina 17.11. ja 24.11.2019 (Pirkanmaa)

Lempäälässä Ruskontiellä (maantie 309) liikenteessä on varauduttava 17.11. ja 24.11. erityisjärjestelyihin ja väylien ajoittaiseen sulkuun. Moottoritien ylittävän Vikkiniityn risteyssillan liikuntasaumatöitä joudutaan jatkamaan vielä kahtena sunnuntaina Lempäälässä Sääksjärven eritasoliittymässä.

Keväällä aloitetut sillan korjaustyöt ovat viimeistelyvaiheessa. Sillan päihin tehtävät lämpölaajenemisen vaatimat massaliikuntasaumatyöt ovat osoittautuneet syksyn kylmien ja sateisten säiden vuoksi haasteellisiksi ja ne ovat myöhässä alkuperäisestä aikataulusta. Töitä jatketaan sunnuntaina 17.11. ja 24.11. klo 07–03.

Töiden aikana Ruskontien liikenne risteyssillan yli ei ole mahdollista työn alla olevalla ajosuunnalla ja liikenne joutuu käyttämään eri reittiä, lukuun ottamatta linjan 58 bussiliikennettä. Moottoritien ramppien kautta kulkeville linja-autoreiteille työllä ei ole vaikutusta.

Sunnuntaina 17.11 klo 07–03 on suljettuna moottoritien ylittävän Vikkiniityn risteyssillan pohjoisen puoleinen ajokaista eli ajosuunta Hervannasta Sääksjärvelle. Tällöin liikenne joutuu kiertämään kohteesta riippuen joko moottoritiellä olevan Lahdesjärven eritasoliittymän kautta tai paikallista katuverkkoa hyödyntäen.

Sunnuntaina 24.11 klo 07–03 on suljettuna moottoritien ylittävän Vikkiniityn risteyssillan etelän puoleinen ajokaista eli ajosuunta Sääksjärveltä Hervantaan. Tällöin liikenne joutuu kiertämään joko moottoritiellä olevan Kuljun eritasoliittymän kautta tai Tampereentietä (maantietä 130) ja paikallista katuverkkoa hyödyntäen. Hitaat ajoneuvot kuten mopot, mopoautot ja traktorit ohjataan katuverkkoa hyödyntäen Hervannan suuntaan Höytämön kautta ja Tampereen suuntaan Tampereentietä pitkin.

Valmista marraskuun lopussa

Sääksjärven tietyöt pyritään saamaan valmiiksi marraskuun loppuun mennessä. Ruskontien varteen rakennettu uusi Sääksjärven liityntäpysäköintialue on avattu autoilijoille 12.11. Liityntäpysäköintialue parantaa joukkoliikenteen toimintaedellytyksiä ja helpottaa linja-autoa käyttäviä matkustajia ja heidän saattoliikennettään. Uusi liityntäpysäköintialue tarjoaa pysäköintitilan yli 60 ajoneuvolle.  

Kartat liikennejärjestelyistä 17.11. ja 24.11. (pdf)

Lisätietoja:

  • Työmaapäällikkö Tuula Ala-Orvola, Kreate Oy, p. 050 380 3107
  • Projektipäällikkö Heikki Koski, Pirkanmaan ELY-keskus, p. 0295 03 6251

Alueellista tietoa