Navigointivalikko
Tiedotteet 2019

Mikkelin seudun K-ruokakauppiaat ja Eija Laitila Ilomantsista saivat tunnustusta liikenneturvallisuuden edistämisestä (Itä-Suomi)

Pohjois-Savon ELY-keskuksen koordinoima Itä-Suomen liikenneturvallisuusryhmä palkitsi 23.5.2019 kaksi liikenneturvallisuutta edistävää tahoa kunniakirjoilla. Ilomantsin kunnalla työskentelevä osastosihteeri Eija Laitila palkittiin positiivisesta viestinnästä ja innostuneesta liikenneturvallisuutta edistävästä toiminnasta. Mikkelin seudun K-ruokakauppiaat (9 kauppaa) ideoivat ja toteuttivat heijastintempauksen jakamalla 3000 heijastinkassia asiakkailleen.

Ilomantsin kunnassa osastosihteeri ja kunnan liikennetyöryhmän koollekutsuja/sihteeri Eija Laitila tekee aktiivista liikenneturvallisuustyötä. Eija on positiivinen ja eteenpäin katsova henkilö ja kunnan liikenneturvallisuusryhmän sydän. Eija on aidosti kiinnostunut kuntalaisten hyvinvoinnista. Hänen johdollaan on tartuttu paikallisiin liikenneturvallisuusasioihin ja haasteisiin on löydetty ratkaisut omalla porukalla. Ilomantsissa ei jäädä odottelemaan, että joku muu hoitaa, vaan tehdään itse. Lisäksi Eija on hyvä ja luotettava yhteistyökumppani ja hänen kanssaan on helppo asioida, todetaan palkinnon perusteluissa.

Mikkelin seudun K-ruokakauppiaat (9 kauppaa) ovat yhdistäneet voimansa liikenneturvallisuuden edistämiseksi ja tehneet yhteistyötä asiakkaiden liikkumisen turvallisuutta ajatellen. Kauppiaat halusivat yhdessä nostaa esille heijastimen käytön, näkymisen ja näkemisen tärkeyden myös kauppareissujen aikana.

Viime syksynä kauppiaat ideoivat kauppakohtaisia näkyvyystempauksia. Lisäksi he suunnittelivat ja tilasivat yhdessä yhteensä 3000 kpl yhteisillä logoilla painettuja heijastinkasseja ja jakoivat niitä asiakkailleen valtakunnallisena heijastinpäivänä 1.10. Tempaukseen liittyen kauppiaat tekivät myös lyhyen videon.

Heijastinkampanjan valtakunnallinen tiedote
Kampanjavideo

Lisätietoja

Pohjois-Savon ELY-keskus
Yksikön päällikkö Terhi Nissinen p. 0295 026 748

 

Pohjois-Savon ELY-keskus koordinoi liikenneturvallisuustyötä Pohjois-Savon, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakuntien alueella. Tätä työtä tukemaan perustettiin vuonna 2010 poikkihallinnollinen Itä-Suomen liikenneturvallisuusryhmä, jonka jäseninä ovat keskeiset alueelliset liikenneturvallisuustoimijat.


Alueellista tietoa