Navigointivalikko
Tiedotteet 2019

Maaseutuluotain kaipaa vielä vastauksia (Pohjois-Karjala)

Pohjois-Karjalan maaseudun kehityksen ja tulevaisuuden luotain lähetettiin matkaan 31.5.2019 rajatulle vastaajaraadille. Vuonna 2017 ensimmäisen kerran toteutetussa luotauksessa vastaajat arvioivat maaseudun tilaa ja kehitystä toimitetun tausta-aineiston innoittamina. Luotaimen vastausaikaa on vielä jäljellä juhannukseen saakka, jotta jokainen ehtii tarkastaa sähköpostinsa ja arvioida maaseudun tilaa ja tulevaisuuden painopisteitä, mikäli luotain on saapunut luoksenne.

Tänä vuonna vastaajajoukko on suurempi kuin edellisellä kerralla ja maaseutuluotaimeen on haluttu yhä vahvempi näkemys maaseudulla toimivien kokemuksista. Tätä linjaa tukee laaja yrittäjien kirjo vastaajaraadissa. Yrittäjien lisäksi vastaajissa on myös tälläkin kertaa kuntien valtuustoja, valtion ja kuntien virkamiehiä, jotka osallistuvat maaseudun kehittämiseen, järjestöjen ja yhdistysten väkeä sekä mediaa, joka viestii Pohjois-Karjalan maaseudusta niin paikallisesti kuin kansallisestikin. 

Maaseutuluotaimen tuloksista tiedotetaan loppukesästä ja tulevat tulokset ohjaavat niin uuden maaseudun kehittämissuunnitelman laadinnassakin kuin yksittäisten kehittämistoimien oikeassa suuntaamisessa.

Kiitos jo vastanneille ja mikäli luotain ei tällä kertaa saapunut luoksenne kannattaa kuitenkin jäädä odottamaan millaisia tuloksia maaseudun tilasta saadaan.

Vuoden 2017 luotainraportti tästä: www.uef.fi/spatia/Luotain

Lisätietoja:

Pohjois-Karjalan ELY-keskus:
Maaseutu- ja energiayksikön päällikkö Pekka Tahvanainen, puh. 0295 026 107, pekka.tahvanainen(at)ely-keskus.fi
Maaseutu- ja energiayksikön yliopistoharjoittelija, Essi Saarinen, puh. 0295 026 124, essi.saarinen(at)ely-keskus.fi

Alue- ja kuntatutkimuskeskus Spatia, Itä-Suomen yliopisto, Joensuun kampus:
Projektitutkija Pasi Saukkonen, puh. 050 464 2534, pasi.saukkonen(at)uef.fi

 


Alueellista tietoa