Navigointivalikko
Tiedotteet 2019

Keski-Suomen ympäristökasvatuspalkinto Kolkutin 2019 nostaa esiin kestävän kehityksen monitaiturit (Keski-Suomi)

Keski-Suomen kestävän elämäntavan yhteistyöryhmä KYKY on myöntänyt Kolkutin 2019 -ympäristökasvatuspalkinnon Keuruun Ekokylälle. Lisäksi kunniamaininnalla palkitaan Green Care -keskus Könkkölä Ry. Tämän vuoden palkinnonsaajat toteuttavat kestävää kehitystä kokonaisvaltaisesti eli etsivät ja edistävät toiminnassaan niin ekologista, sosiaalista, kulttuurista kuin taloudellistakin tasapainoa. Palkinnot luovutettiin Kasvatus- ja opetusalan KEOS -suurtapahtumassa Jyväskylän Paviljongissa lauantaina 16.11.

Keuruun Ekokylä edistänyt kestävää elämäntapaa pitkäjänteisesti

Keuruun Ekokylä on yli 50 hehtaarin maatila ja 35 ihmisen koti, jota kehitetään kestävän elämäntavan oppimispaikkana. Ekokylän tavoitteena on edistää ekologisesti kestävää elämäntapaa sekä rakentaa suvaitsevaisuuden ja avoimuuden periaatteille perustuvaa yhteisöllistä kyläelämää. Ekokylä on toiminut Keuruulla jo vuodesta 1997, ja esimerkiksi sen talkooviikot ovat tuttuja monille.

- Viime vuosina Keuruun Ekokylä on tiivistänyt yhteistyötään eri toimijoiden kanssa ja laajentanut tarjontaansa koululaisia ja muita lasten ja nuorten ryhmiä ajatellen. Toiminnan, tekemisen ja ihmettelyn kautta lapset ja nuoret tutustuvat samalla kestävään kehitykseen ja elämäntapaan. Kolkutin-palkinto halutaan myöntää Keuruun ekokylälle kunnianosoituksena sen pitkäjänteisestä, syvällisestä ja edelleen kehittyvästä työstä kestävän kehityksen edistämiseksi, kertoo KYKY-ryhmän puheenjohtaja Anna Sarkkinen.

Green Care -keskus Könkkölä Ry tarjoaa kestävän elämäntavan toimintaympäristön kaupunkilaisten käyttöön

Jyväskylässä toimiva Green Care -keskus Könkkölä Ry on aloittanut toimintansa Könkkölän perinteikkäässä ympäristössä syksyllä 2016. Green Care -keskus ylläpitää Könkkölän tilan toimintaa luonto- ja eläinavusteista hyvinvointia edistävien periaatteiden mukaan.

- Keskus on luonut monipuoliset yhteistyöverkostot ja järjestää tilalla työllistymistä edistäviä hankkeita sekä luontoon tukeutuvia osallistavia ja kuntouttavia työpajoja. Könkkölän tilan aktiivinen toiminta nostaa perinteisen lähiluonto- ja kulttuuriympäristökohteen kaupunkilaisten käyttöön ja kestävän elämäntavan toimintaympäristöksi. Green Care -keskus Könkkölä halutaan palkita kunniamaininnalla monipuolisen kestävän kehityksen työn rohkeasta edistämisestä, Sarkkinen sanoo.

Keski-Suomen ympäristökasvatuspalkinto Kolkutin myönnetään joka toinen vuosi. Itse palkinto on taiteilija Samuli Alosen teos "Kolkutin". Aiemmin palkinnon ovat saaneet Jyväskylän luontokoulu, Hakolan tila Laukaasta, Petäjäkallion päiväkodin metsäeskaritoiminta Petäjävedeltä sekä Mustankorkea Oy.

Keski-Suomen kestävän elämäntavan yhteistyöryhmä KYKY on ollut koossa vuodesta 2006 Keski-Suomen ELY-keskuksen kutsumana. Se tuo saman pöydän ääreen tahoja, jotka edistävät kestävää kehitystä erityisesti kasvatuksen, tietoisuuden lisäämisen ja kannustamisen keinoin.

Lisätietoja:

KYKY-ryhmän puheenjohtaja ja JAPA ry:n toiminnanjohtaja Anna Sarkkinen, JAPA ry, p. 040 593 8541
anna.sarkkinen (at) jyvaskyla.fi

Palkinnonsaajat:

Fanny Torro, Keuruun Ekokylä, p. 041 548 7893

Toiminnanjohtaja Mervi Puupponen, Green Care -keskus Könkkölä Ry, p. 050 311 8509

 


Alueellista tietoa