Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

Varsinais-Suomessa työttömyys vähenee ripeästi (Varsinais-Suomi)

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli toukokuun lopussa 24 200 työtöntä työnhakijaa. Toukokuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee - nyt 700 henkilöllä.  Viime vuoden toukokuusta määrä väheni 14 prosentilla (4 000 henkilöllä), kun koko maassa työttömien määrä väheni hieman hitaammin eli 12 prosentilla.

Työttömien osuus työvoimasta oli toukokuun lopussa Varsinais-Suomessa 10,7 % eli 1,7 %-yksikköä pienempi kuin vuotta aiemmin. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on pienempi kuin koko maassa (11,1 %)  ja samalla osuus on maan ELY-keskusalueista neljänneksi pienin.

Työttömien määrä väheni vuoden takaisesta kaikkien ELY-keskusten alueilla. Vuotta aiemmasta työttömyys väheni Varsinais-Suomessa kaikissa seutukunnissa. Näin tapahtui myös nuorten työttömyyden osalta.  Ripeimmin työttömien määrä väheni Vakka-Suomen seudulla (-17 %) , kun Turunmaan saaristoissa alenemistahti jäi selvästi hitaammaksi (-1 %). Työttömyys vähenee kaikissa ikäluokissa ja se alenee koulutustaustasta riippumatta. Nyt pitkäaikaistyöttömyyskin vähenee kaikissa alueen seutukunnissa. Pitkäaikaistyöttömyys vähenee jo 20 kunnassa: esimerkiksi Salossa, Turussa, Raisiossa ja Naantalissa pitkäaikaistyöttömien määrä alenee.

Kesäkuun aikana työttömien määrä yleensä kasvaa ja niin tapahtuu Varsinais-Suomessa tälläkin kertaa.

Huom! Työllisyyskatsauksessa on taulukko, josta löytyvät työttömien määrät eri ryhmissä (mm. nuoret ja pitkäaikaistyöttömät) kaikista Varsinais-Suomen kunnista.

Tarkempaa tietoa:

Uusi Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus, nettiversio

  • monikäyttöinen nettiversio, jossa  kuviot kuten koko katsauskin ovat tallennettavissa

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-varsinais-suomi-tyollisyyskatsaukset#.V2geMDGcwVA

  • työllisyyskatsaukset pdf-muodossa

 

Lisätietoja:

Juha Pusila

analyytikko

Varsinais-Suomen ELY-keskus

puh. 0295 022 772


Alueellista tietoa