Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

Tampereen Rantatunnelia pestään tällä viikolla päiväsaikaan (Pirkanmaa)

Kuluvan viikon torstaina 26.1. Tampereen Rantatunnelin länteen johtavan B-putken päällystepinnat pestään aamupäivän ja varhaisen iltapäivän aikana.

Pirkanmaan ELY-keskus jatkaa Tampereen Rantatunnelin pesu- ja puhdistustöitä. Säännöllisillä pesuilla vähennetään liikenteelle ja tunnelin teknisille laitteille pölystä koituvaa haittaa. Samalla vähenevät myös pölyn aiheuttamat haitat liikenteelle.       

Pakkasista johtuvan tien pinnan jäätymisriskin vuoksi pesua ei voi näin sydäntalvella tehdä illalla eikä yöllä, vaan tunneli pestään niitä lämpimämpänä päiväsaikana. Päivällä klo 9–14 välillä tunnelin liikennemäärä on sellainen, että B-putken toinen ajokaista voidaan sulkea pesun ajaksi. Tällä kertaa Rantatunnelista pestään vain sen pahiten likaantunut B-putki.

Myös talven kuivalla pakkaskaudella tunnelissa esiintyy pölyisyyttä, jota pyritään vähentämään pesemällä tunnelia säännöllisesti. Tunneliputkia ei suljeta pesemisen ajaksi kokonaan, mutta turvallisuussyistä tunnelin ajokaistoja suljetaan vuorotellen kaistaohjauksella ja muilla liikennejärjestelyillä.

Lisätietoja:

  • Työpäällikkö Annukka Hakala, Destia Oy, p. 040 529 7860
  • Projektipäällikkö Heikki Koski, Pirkanmaan ELY-keskus, p. 0295 036 251  

Alueellista tietoa