Navigointivalikko
Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Isohaaran siltaa vahvistetaan välituella (Lapin ELY-keskus)

Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus käynnistää Keminmaassa valtatiellä 4 Isohaaran vanhan sillan vahvistustyöt. Sillan nykyiseen 82 metrin pääaukkoon rakennetaan välituki. Isohaaran sillan vahvistaminen parantaa sillan rakenteellista kantavuutta ja se hyödyttää erityisesti raskaita erikoiskuljetuksia.

Työsillan rakentaminen aloitetaan viikolla 12. Sen rakentaminen kestää noin kuukauden. Nämä rakennustyöt eivät haittaa liikennöintiä sillalla. Kevyen liikenteen kulku siltojen ali Vallitunsaareen ei ole mahdollista.

Varsinainen välituen rakentaminen työsillan kautta käynnistyy kesäkuun lopussa ja se kestää lokakuulle asti. Kokonaisuudessaan urakka on valmis marraskuun loppuun mennessä. Kesän aikana sillan korjaustyö haittaa pohjoiseen (Tornioon/Rovaniemelle) suuntautuvaan liikennettä. Sillan toinen kaista suljetaan liikenteeltä osittain työn aikana ja nopeusrajoitus alennetaan työ- ja liikenneturvallisuuden vuoksi 50 km/h tai 30 km/h tilanteen mukaan.  Liikenteen haitoista tiedotetaan työn edetessä vielä erikseen.

Urakoisijana toimii Skanska Infra Oy ja urakkasumma on 1,1 M€.
 

Lisätietoja: projektipäällikkö Kari Ruokanen, puh. 0295 037 254

 

 


Alueellista tietoa