Navigointivalikko
Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Työttömyys yhä kasvussa (Varsinais-Suomen ELY-keskus)

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli lokakuun lopussa 28 000 työtöntä työnhakijaa. Lokakuun aikana työttömien määrä kasvoi 300 henkilöllä (1,1 %). Viime vuoden lokakuusta määrä kasvoi 3 000 henkilöllä eli 11,8 prosentilla, kun koko maassa työttömien määrä kasvoi 10,5 prosentilla.

Lokakuun lopussa työttömien osuus työvoimasta oli Varsinais-Suomessa 1,4 prosenttiyksikköä suurempi kuin vuotta aiemmin, eli 12,4 % . Koko maassa osuus kasvoi 1,1 prosenttiyksiköllä, ollen 12,2 %. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on suurempi kuin koko maassa ja samalla se on kuitenkin maan viidenneksi pienin.

Työttömien määrä kasvoi vuodentakaisesta kaikkien ELY-keskusten alueilla. Varsinais-Suomessa työttömien määrä kasvoi hieman nopeampaan tahtiin kuin koko maassa, kun esimerkiksi Uudellamaalla ja Pohjanmaalla työttömyyden kasvu oli sitä selvästi nopeampaa. Pitkäaikaistyöttömien ja nuorten osalta määrän kasvu jatkui lähes kaikkien ELY-keskusten alueilla. Pitkäaikaistyöttömien määrä on poikkeuksellisesti supistunut Pohjois-Karjalassa kesäkuusta alkaen.

Marraskuun aikana työttömien määrä yleensä kasvaa ja niin tapahtunee Varsinais-Suomessa tälläkin kertaa.

Aiheesta tarkemmin Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus ja analyytikko Juha Pusila (puh. 0295 022 772)

Työllisyyskatsaus 10/2014  tai Varsinais-Suomen ELY-keskuksen verkkosivu >>työllisyyskatsaukset


Alueellista tietoa