Navigointivalikko
Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Sinileviä vielä Lounais-Suomessa (Varsinais-Suomen ELY-keskus)

Huolimatta säätyypin muutoksesta syksyisempään, sinileviä on edelleen havainnoitu valtakunnallisessa sinileväseurannassa Lounais-Suomessa. Sinilevät ovat kuitenkin selvästi vähentyneet viime viikosta. Sinileviä on tavattu viime viikon tapaan enemmän sisävesissä kuin merialueella.

Sisävesien vakiohavaintopaikoilla sinilevää havaittiin vähän Kemiönsaaren Dragsfjärdenissä, Kaarinan Littoistenjärvessä, Köyliönjärvessä ja Kokemäen Sääksjärvessä.

Merialueella vähän sinilevää havaittiin leväseurannassa vain Kaarinassa Harvaluodon uimarannalla.

Leväseurannan ulkopuolelta sinileviä on havainnoitu runsaasti vielä viime viikonloppuna Salon Valkjärvessä ja Sauvon Haanniemessä Peimariin rajoittuvilla rannoilla, mutta tällä viikolla kansalaisten tekemiä sinilevähavaintoja ei ole enää ilmoitettu Varsinais-Suomen ELY-keskukseen.

Valtakunnallinen sinileväseuranta päättyy tähän viikkoon. Varsinais-Suomen ELY-keskukseen voi kuitenkin edelleen ilmoittaa sinilevähavainnoista numeroon p. 0295 022 530. Myös Järviwikiin voi edelleen tallentaa levähavaintoja tai lähettää niitä Järviwikiin Levävahti -sovelluksella (http://www.jarviwiki.fi/wiki/Levävahti).

Lisätietoja:

ylitarkastaja Asko Sydänoja 0295 022 949


Alueellista tietoa