Navigointivalikko
Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Sinileväkukinnot lisääntymässä Lounais-Suomessa (Varsinais-Suomen ELY-keskus)

Sinilevien kasvuolosuhteet ovat parantuneet sään lämmettyä ja vakioseurannan levähavaintoja on tällä viikolla ollut enemmän. Levätilanne on kuitenkin vielä melko hyvä, mutta jos sää jatkuu lämpimänä voi havaintojen määrä kasvaa edelleen.

Sisävesillä sinilevää on vakioseurantapaikoilla havaittu erittäin runsaasti Littoistenjärvellä ja runsaasti Rymättylän Kirkkojärvellä Naantalissa sekä Säkylän Pyhäjärven Kauttuan havaintopaikalla. Hieman levää on havaittu Kustavin Lypyrtissä, Somerniemen kirkkorannalla Somerossa, Paimionlahdella Kaarinassa, sekä Yttilän Otassa Köyliönjärvellä. Näiden lisäksi hieman levää havaittiin Säkylän Pyhäjärvellä Katismaan uimarannalla, jossa levä on tunnistettu pallosinileväksi.

Saaristomeren vakiohavaintopaikoilla on havaittu hieman sinilevää Paraisilla Utössä, Seilissä ja Söderbyssä. Vakiohavaintopaikkojen lisäksi Saaristomerellä sinilevää on havaittu kerääntyneen veden pinnalle kasaumiksi Velkualla, Nötön ja Gullkronan välisellä merialueella ja Högsåran länsipuolella. Lisäksi sinilevähavaintoja on tehty useita Pyhärannan Mannervedellä, jossa runsausluokka vaihtelee yhden ja kahden välillä (hieman–runsaasti levää). Levää on havaittu myös hieman Kustavin Iniönaukon havaintopaikkaa ympäröivillä rannoilla sekä Utön ja Aspön välisellä merialueella.

Lisätietoja:

Harri Helminen 0295 022 865

Elisa Pulkkinen 0295 022 530


Alueellista tietoa