Navigointivalikko
Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Pirkanmaalla usealla seurantapaikalla on havaittu vähän sinilevää (Pirkanmaan ELY-keskus)

Pirkanmaalla sinilevähavainnot ovat lisääntyneet viime viikosta. Tällä viikolla yhdeksällä valtakunnallisen leväseurannan havaintopaikalla on havaittu pieni määrä sinilevää. Sinilevää on havaittu Lempäälässä Pyhäjärvellä Mäyriänrannassa, Ikaalisissa Kyrösjärvellä Hämylänlahdessa ja Toivolansaaren uimarannalla, Valkeakoskella Vanajavedellä Sääksmäen sillan luona, Sastamalassa Houhajärvellä, Nokialla Pyhäjärvellä Lehtiniemessä, Virroilla Vähä-Valkeajärvellä sekä Hämeenkyrössä Järvenkylänjärvellä ja Kirkkojärvellä Miharin uimarannalla. Kyrösjärveltä Toivolansaaren rannasta otetussa näytteessä esiintyi useita yleisiä sinileväsukuja, jotka voivat tuottaa myrkkyjä.

Pirkanmaan ELY-keskukseen on ilmoitettu yleisöhavaintoja muutamista vähäisistä ja yhdestä runsaasta sinileväesiintymästä. Havainnot ovat nähtävillä järviwiki-sivustolla.

Jos vedessä on vain vähän sinilevää, siinä voi vielä uida, mutta herkkäihoisille sekin voi aiheuttaa ihon ärsytystä. Runsaasti sinilevää sisältävässä vedessä ei saa uida. Sinileväistä vettä ei pidä käyttää talous-, pesu- tai löylyvetenä, ja erityisesti veden nielemistä on varottava.

Lisätietoja:

Pirkanmaan ELY-keskus: ylitarkastaja, leväyhdyshenkilö Sanna Eirtovaara p. 0295 036 102 sanna.eirtovaara(at)ely-keskus.fi

Levähavaintopaikat Pirkanmaalla

Levätilanne Pirkanmaalla

Leväarkisto

 


Alueellista tietoa