Navigointivalikko
Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Maantien 18666 kevyen liikenteen väylä Limingan ja Tupoksen välille valmistuu (Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus)

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen ja Limingan kunnan rakennuttama hanke kevyen liikenteen väylän rakentamisesta Limingan ja Tupoksen välille valmistuu. Hankkeen avajaistilaisuus järjestetään torstaina 7.8.2014 klo 18.00 alkaen.

Hankkeessa parannettiin kevyen liikenteen turvallisuutta Limingan keskustan ja Tupoksen asuinalueen välillä. Rakennetun kevyen liikenteen väylän pituus oli noin 6,2 km, ja hankkeeseen sisältyi kahden sillan rakentaminen. Toisen sillan päällysrakenteena käytetään varasiltakalustolla, jonka kasaaminen toteutettiin yhteistyössä Pohjan Pioneerikillan ja Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen kanssa pioneeriharjoituksena. Lisäksi hankkeessa parannettiin linja-autopysäkkejä ja rakennettiin valaistus.

Rakennusurakoitsijana hankkeessa oli Destia Oy ja urakan tie- ja sillanrakennustöiden kustannukset olivat noin 2,2 miljoonaa euroa ilman arvonlisäveroa. Hanke oli kaksivuotinen, ja työt käynnistyivät kesäkuussa 2013.

Hanke sisältyy Oulun seudun kehittämisen MALPE-aiesopimukseen. Tämän hakkeen rahoittajina ovat puoliksi valtio ja puoliksi Limingan kunta.

Limingan kunta järjestää yhteistyössä ELY-keskuksen kanssa hankkeen avajaiset torstaina 7.8.2014. Avajaiset käynnistyvät klo 18.00 alkaen nauhanleikkauksella Saunarannantien kohdalta, josta siirrytään kevyen liikenteen kulkueena Limingan torille. Torin avajaistapahtumassa klo 19.00 puheen pitävät ELY:n edustajana ylijohtaja Matti Räinä, kunnan edustajana kunnanjohtaja Pekka Rajala ja urakoitsijan edustajana tulosyksikön johtaja Seppo Ylitapio.

Lisätietoja:

Investointivastaava Jukka Päkkilä, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, puh. 0295 038 276
Tekninen johtaja Simo Pöllänen, Limingan kunta, puh 044 497 3701
Työpäällikkö Juha Schönberg, Destia Oy, puh. 050 363 4063


Alueellista tietoa