Navigointivalikko
Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Ampumahiihtokeskuksen ja Hirvirannan liittymäjärjestelyjen rakentaminen käynnistyy valtatie 6:lla, Kontiolahdella (Pohjois-Savon ELY-keskus)

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus käynnistää tienrakennustyöt valtatie 6:lla, Jaamankankaalla, Kontiolahdella. Liittymäjärjestelyiden myötä valtatien liikenneturvallisuus ja sujuvuus paranevat.

Hankkeessa valtatie 6:lta poistetaan vaaralliseksi osoittautunut nykyinen ampumahiihtokeskuksen ja Hirvirannan liittymä. Nykyisessä liittymässä on sattunut vuosina 2009 - 2013 neljä henkilövahinkoon johtanutta onnettomuutta. Korvaava yhteys rakennetaan Lehmon eritasoliittymän ja Palokankaantien kautta. Lisäksi valtatie 6:n kaksi nykyistä P-aluetta, joista toinen jää rakennettavan yksityistien alle, poistetaan.

Liittymäjärjestelyjen rakentaminen helpottaa myös maaliskuussa 2015 järjestettävien ampumahiihdon MM-kisojen aikaisia liikennejärjestelyjä.

Työt aloitetaan heti puuston poistolla ja kaapeleiden siirtotöillä. Tienrakentamista varten tarvittavat alueet on merkitty maastoon. Varsinaiset maanrakennustyöt käynnistyvät heti puuston poiston jälkeen ja valmistuvat loppuvuoteen 2014 mennessä.  Rakennustyöt aiheuttavat vähäistä haittaa liikenteelle ja alueella tullaan käyttämään lyhytaikaisesti väliaikaisia nopeusrajoituksia. Nykyisen liittymän katkaisusta ja merkittävimmistä työnaikaisista liikennejärjestelyistä tiedotetaan etukäteen.

Urakoitsijana hankkeella toimii Pohjois-Karjalan KTK Oy. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin 0,5 M€.

Liite

Lisätietoja

Pohjois-Savon ELY-keskus
Projektivastaava Joona Peltoniemi p. 0295 026 753

Pohjois-Karjalan KTK Oy
Työpäällikkö Janne Lasarov p. 040 827 7497

 


Alueellista tietoa