Hyppää sisältöön
Navigointivalikko
Tietoa yrityksille koronan aiheuttamassa poikkeustilanteessa - Satakunta

Tietoa yrityksille koronan aiheuttamassa poikkeustilanteessa - Satakunta

ELY-keskusten rahoitus yrityksille koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa

ELY-keskusten myöntämän yrityksen tilanneanalyysin ja kehittämisavustuksen koronarahoitushaku on päättynyt 8.6.2020. Koronarahoitusavustusten maksatusta voi hakea edelleen.

Mikäli sinulla on kysyttävää ELY-keskuksen rahoituksesta, ole yhteydessä:

  • ELY-keskuksen koronarahoituksen puhelinpalvelu (0295 024 800) ma klo 12.00 - 15.00 ja ti - to klo 9.00 - 12.00.
  • Sähköposti: [email protected]
  • Yritys-Suomen puhelinpalvelu 0295 020 500, ma - pe klo 9.00-16.15.
 

Maaseutuyritysten ja alkutuotannon väliaikainen tukea voi hakea vuoden 2020 loppuun saakka

Maaseudun yritysten ja alkutuotannon väliaikainen tuki on tarkoitettu sellaisille maaseutuyrityksille, joiden toiminta on kärsinyt koronavirusepidemiasta johtuen ja jotka eivät ole tähän saakka olleet muiden tukitoimien piirissä. Taloudellista tukea voivat hakea maatilojen yhteydessä toimivat yritykset, maataloustuotteita jalostavat ja myyvät mikroyritykset sekä pitkälle erikoistuneet alkutuotannon yritykset.

Maatila voi saada tukea kahdessa eri tapauksessa:

1)     Maatilan yhteydessä harjoitetaan samalla y-tunnuksella muuta yritystoimintaa.

2)     Maatila kauppakunnostaa tai myy tuottamiaan tuotteita suoramyyntinä tai suoraan esimerkiksi ravintoloille tai suurkeittiöille

Tukea voi saada 5 000 - 10 000 euroa ja se on suoraa tukea välttämättömiin, toiminnan jatkumista turvaaviin, menoihin. Tukea ei voi saada yrittäjän omaan palkkaan tai saamatta jääneisiin tuloihin. Maatilan yhteydessä harjoitettavan muun yritystoiminnan tulee olla myös merkittävää, eli vähintään 20 % maatilan kaikista myyntituloista.

Millainen yritys voi saada tukea?

Tuki on tarkoitettu maatilojen yhteydessä harjoitettavaan yritystoimintaan sekä alle 10 henkilöä työllistäville yrityksille, jotka jalostavat ja myyvät maataloustuotteita.

Maatilan yhteydessä harjoitettavan yritystoiminnan tulee olla saman y-tunnuksen alla harjoitettavaa muuta yritystoimintaa kuin maataloutta, metsätaloutta tai kalataloutta – muita toimialarajoituksia sille ei ole.

Tukea voi saada maataloustuotteita jalostava ja myyvä yritys, joka työllistää alle 10 henkilöä ja jonka liikevaihto tai tase on enintään 2 miljoonaa euroa. Maataloustuotteiden jalostus ja myyminen tarkoittaa maataloustuotteiden käsittelyä niin, että tuloksena saatava tuote on edelleen maataloustuote ja kyseisten tuotteiden markkinoille saattamista sekä alkutuotteen tuottajan suorittamaa tuotteen myyntiä erillisessä, kyseiseen tarkoitukseen varatussa tilassa.

Maataloustuotteita ovat esimerkiksi lihatuotteet, maitotuotteet sekä hedelmät, vihannekset ja kasvikset, sienet, marjat ja yrtit ja monet näistä valmistetut tuotteet.

Satakuntalaisten maatalousyrittäjien hakemukset käsitellään omassa ELY-keskuksessa.

Tarkemmat tiedot tukimahdollisuuksista löydät kattavasti Ruokaviraston sivuilta

Lisätietoa hakemisesta saat ELY-keskusten sivuilta sekä ELY-keskusten valtakunnallisesta puhelinpalvelusta 0295 024 800 ja sähköpostilla osoitteesta [email protected].

 

Työ- ja elinkeinoministeriön korona -sivusto

TEM-konserni seuraa koronaviruksen vaikutuksia yrityksiin, työllisyyteen, kuluttajiin sekä huoltovarmuuteen.

Päivitetty: 29.10.2020