Navigointivalikko
SAT - Työvoimabarometri

Työvoimabarometri - Satakunta

Työvoimabarometri kokoaa sekä ammatti- että toimialakohtaista tietoa lyhyen aikavälin työvoima- ja osaamistarpeista. Työvoimabarometrin keskeisin tiedonlähde on alueellisten asiantuntijoiden näkemys lähitulevaisuuden tarpeista. Arviointi koostuu alueellisista ennakointipäivistä, joista ensimmäisessä luodaan kuva alueen yleisistä kehitysnäkymistä ja toisessa tehdään toimialakohtaiset työvoima- ja osaamistarvearviot. ELY-keskukset tuottavat keskustelutilaisuuksien perusteella arviot työvoiman kysynnästä ja tarjonnasta seuraavan vuoden päähän. Näiden arvioiden perusteella laaditaan kuvaus työvoiman kohtaantotilanteesta.

Työvoimabarometri julkaistaan kerran vuodessa syksyllä. Työvoimabarometrista näet sekä arviointihetken tilanteen että ennusteen vuoden päähän. Sivuston haun avulla voit tutustua tarkemmin eri alueiden ja toimialojen näkymiin ja työvoimatarpeisiin sekä yksittäisten ammattien työmarkkinatilanteeseen.

Aiemmin tietoa työvoimatarpeista on julkaistu ammattibarometrissa. Satakunnasta julkaistut ammattibarometrit löydät tältä sivulta.

Ammattibarometrin raportit Satakunnan ELY-keskuksen alueelta (pdf)

Ammattibarometrin raportit Satakunnan seutukunnittain (pdf)

Tiedot perustuvat II/2014 alkaen seutukuntajakoon, joten ne eivät ole vertailukelpoisia aikaisempiin TE-toimiston toimipistejaolla tehtyihin raportteihin. 

Kuntajako:

Ammattibarometrin raportit Satakunnan TE-toimiston alueella (pdf)

Ammattibarometrin raportit Porin seudun TE-toimiston alueelta (pdf)

Ammattibarometrin raportit Kaakkois-Satakunnan TE-toimiston alueelta (pdf)

Ammattibarometrin raportit Pohjois-SatakunnanTE-toimiston alueelta (pdf)

Ammattibarometrin raportit Rauman seudun TE-toimiston alueelta (pdf)

Työ- ja elinkeinotoimistojen palvelut uudistuivat vuoden 2013 alusta. Samalla TE-toimistojen määrää vähennettiin. Satakunnassa on yksi alueellinen TE-toimisto, jolla on toimipaikat Porissa, Harjavallassa, Kankaanpäässä ja Raumalla.

 

Päivitetty: 28.11.2023