Navigointivalikko
Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Uusien työpaikkojen määrä kasvussa - ja työttömien (Varsinais-Suomen ELY-keskus)

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli joulukuun lopussa 31 600 työtöntä työnhakijaa. Joulukuun aikana työttömien määrä kasvoi 3 200 henkilöllä. Edelisvuoden joulukuusta määrä kasvoi 2 700 henkilöllä eli 9,3 prosentilla, kun koko maassa työttömien määrä kasvoi 10,1 prosentilla.

Joulukuun lopussa työttömien osuus työvoimasta oli Varsinais-Suomessa 1,1 prosenttiyksikköä suurempi kuin vuotta aiemmin, eli 13,9 % Koko maassa osuus kasvoi 1,3 prosenttiyksiköllä, ollen 13,9 %. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on yhtä suuri kuin koko maassa ja samalla se on maan ELY-keskusalueista neljänneksi pienin.

Työttömien määrä kasvoi vuodentakaisesta kaikkien ELY-keskusten alueilla. Varsinais-Suomessa työttömien määrä kasvoi hieman hitaampaan tahtiin kuin koko maassa, kun esimerkiksi Uudellamaalla ja Pohjanmaalla työttömyyden kasvu oli sitä selvästi nopeampaa. Pitkäaikaistyöttömien ja nuorten osalta määrän kasvu jatkui lähes kaikkien ELY-keskusten alueilla. Pitkäaikaistyöttömien määrä on poikkeuksellisesti supistunut Pohjois-Karjalassa kesäkuusta alkaen.

Tammikuun aikana työttömien määrä monesti kasvaa ja niin uhkaa tapahtua Varsinais-Suomessa tälläkin kertaa.

Aiheesta tarkemmin Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus ja analyytikko Juha Pusila (puh. 0295 022 772)

Työllisyyskatsaus 12 2014 tai Varsinais-Suomen ELY-keskuksen verkkosivu >>työllisyyskatsaukset

 


Alueellista tietoa