Alueellista tietoa

Uutiset 2022

Avustushaku kalastusmatkailun edistämiseen itäisessä Suomessa käynnistyy syksyllä 

 

 

Pohjois-Savon ELY-keskuksen myöntämä avustushaku kalastusmatkailun kehittämiseen itäisessä Suomessa on auki 1.10. – 31.10.2023. Avustusta voivat hakea oikeustoimikelpoiset yritykset, yhteisöt ja julkiset toimijat. Avustusmahdollisuus koskee itäisen Suomen maakuntia, kuten Kymenlaaksoa, Etelä-Karjalaa, Etelä-Savoa, Pohjois-Savoa, Pohjois-Karjalaa, Kainuuta. Lapin osalta rajaus koskee Itä-Lappia ja Pohjois-Pohjanmaan osalta Kuusamoa. 

Avustusta voi hakea kalastusmatkailun edistämiseen tähtääviin koulutus-, kehittämis- ja markkinointitoimenpiteisiin sekä rajoitetusti investointihankkeisiin. Avustuksella on tavoitteena edistää kalastusmatkailupalveluiden ja tuotteiden kehittämistä, sähköisten myynti- ja varausjärjestelmien käyttöönottoa sekä tehostaa markkinointia. 

Määrärahaa on jaettavissa hankealueelle 600 000 euroa. Avustusta voi saada enintään 80 %, mutta yhteistyöhankkeissa tuki voi olla jopa 90 %. Investointihankkeissa tuki on enintään 50 %  

Hakemukset tulee toimittaa sähköisesti Pohjois-Savon ELY-keskukseen. Tarkemmat tiedot hakemuksen jättämisestä julkaistaan Pohjois-Savon ELY-keskuksen verkkosivuilla 1.10.2023. 

 

Lisätietoja: kalastusbiologi Ilkka Vesikko, puhelin 0295 025 184, sähköposti [email protected] ja kalatalousasiantuntija Tero Nieminen, puhelin 0295 026 035 [email protected]