Alueellista tietoa

Uutiset 2022

Aina voi muuttaa suuntaa, jos kokeilu ei toimi

Kansainvälistymisessä ei kannata liikaa ujostella, vaan lähteä rohkeasti kokeilemaan, kannustaa leppävirtalaisen perheyrityksen toimitusjohtaja.
 
-Alussa olimme lämpöpumppujen myyntiyhtiö ja siitä vähitellen omaan teolliseen tuotantoon. Tällä hetkellä toimintamme keskittyy lämpöpumppuihin, kaukolämpölaitteisiin ja varaajiin ja meillä on tytäryhtiöt sekä Ruotsissa että Puolassa, kuvailee Leppävirralla toimivan Gebwell Oy:n toimitusjohtaja Janne Rahunen yhtiön taivalta vuodesta 2005 tähän päivään.
 
Puolan markkinat otettiin haltuun jo yhtiön alkutaipaleella, koska yhtiön perustajalla Timo Hulkkosella oli hyvät kokemukset Puolasta.
 
-Emme yhtään ujostelleet, kun sopivat yhteistyökumppanit löytyivät. Alussa toimimme myyntiyhtiönä ja vähitellen laajennettiin myös omaan tuotantoon. Viime vuonna meille valmistui oma tehdas Gdyniaan.

Gebwell on hyödyntänyt ELY-yhteistyötä monenlaisiin projekteihin muun muassa tuotannon kehittämisessä. Rahusen mukaan tärkeintä on kuitenkin riittävä oma tulovirta, joka mahdollistaa jatkokehittämisen.

-Elyn tukien avulla on pystytty kehittämään tuotannon nopeutta ja laatua sellaiselle tasolle, että voidaan laajentua kansainvälisille markkinoille. Oma tulovirta on kuitenkin avain kaikessa kehityksessä.

Innovaatio ovat osaavat ihmiset

Kysymykseen tärkeimmästä innovaatiosta Rahusella on perusteltu vastaus, joka hieman yllättää.

-Innovaatiomme on se, että on löydetty oikeat ihmiset oikeille paikoille. Olemme onnistuneet saamaan kovan luokan osaajia. Totta kai tuotteet pitää olla kunnossa ja tekeminen tehokasta ja kilpailukykyistä, mutta yksilöiden innovaatioiden varassa menestytään.

Viimeisimmäksi Gebwell on hyödyntänyt Team Finlandia markkinatutkimuksen tekemiseen. Suunnitelmissa on laajentua Keski-Eurooppaan. Kohdemaat ovat vielä auki.

-Suunnitelmissa on jatkossakin hyödyntää Team Finlandia. Tämä on porukkapeliä, kun Suomesta hyökkäillään maailmalle. Me savolaiset tykätään nauttia ja syötellä, mutta mikään ei selviä, ennen kuin lähtee tekemään. Aina on ollut yllätyksiä, mutta pitää vain mennä ja tehdä ja ottaa takapakkia tarvittaessa. Elämää ei voi kokea kuin elämällä.

Youtube: Kasvua ja kansainvälistymistä Pohjois-Savossa: Gebwell Oy (jakso 2)

Teksti Sanna-Liisa Kiiskinen

Lisätietoja:

Projektipäällikkö  Sanna Laitinen, puh. 0295 043 628, [email protected]
Yritysasiantuntija Jenna Susimaa, puh. 0295 026 226, [email protected]