Alueellista tietoa

Uutiset 2022

2,5 miljoonaa euroa kehittämisavustuksia jaossa satakuntalaisille pk-yrityksille (Satakunta)

Satakunnassa on nyt haettavana yrityksen kehittämisavustusta Oikeudenmukaisen siirtymän rahastosta (JTF). Tällä hakujaksolla (1.11.–31.12.2023) rahoitusta on haettavana n. 2 500 000 euroa. Rahoitusta voivat hakea Satakunnassa toimivat pk-yritykset.

Rahoitusta myönnetään monipuolisesti eri toimialoille pk-yritysten kehittämishankkeille ja investointeihin. Kehittämisavustusta voidaan myöntää pk-yrityksille, joilla on kannattavan toiminnan edellytykset ja riittävästi omia resursseja kilpailukykyä parantaviin kehittämistoimenpiteisiin. Avustus on harkinnanvarainen ja sitä suunnataan hankkeisiin, joilla arvioidaan olevan merkittävä vaikutus yrityksen:   

  1. kasvuun tai kansainvälistymiseen;   
  2. innovaatiotoimintaan, osaamisen vahvistamiseen tai digitalisaation edistämiseen;   
  3. tuottavuuteen;   
  4. hiilineutraalisuuden edistämiseen tai energia- tai materiaalitehokkuuteen tai   
  5. ilmastonmuutokseen sopeutumiseen. 

JTF-rahasto on uusi rahoitusmuoto, joka on tarkoitettu alueille, joilla vähennetään turpeen käyttöä ja edistetään vihreää siirtymää. Satakunta kuuluu kokonaisuudessaan tämän rahoituksen piiriin. Hankkeen ei tarvitse siis liittyä turvetuotannosta luopumiseen.

EAKR-rahaston haut eivät ole avoinna Satakunnassa tällä hakujaksolla.

Hyvä tietää hakemisesta

Hanketta suunnittelevan kannattaa tutustua ensin Länsi-Suomen yritysrahoitusstrategiaan (pdf), joka sisältää myös ohjeita hakijoille. Rahoitusta haetaan EURA-järjestelmässä tämän Satakunnan hakuilmoituksen kautta. Rahoitusta myöntää Satakunnan alueella Keski-Suomen ELY-keskus.

Kun sinulla on hankeidea ota yhteyttä asiantuntijoihimme (yhteystiedot jutun lopussa), ennen hakemuksen jättämistä. Puhelussa varmistamme, että yrityksesi ja hankeideasi täyttävät yleiset hakukriteerit ja sinun kannattaa edetä hakemuksesi kanssa. Neuvomme myös hanketeknisissä asioissa.

Yrityksen tulee laatia hankesuunnitelma, joka sisältää suunnitellut ostot, toimenpiteet aikatauluineen ja kustannuksineen sekä hankkeella tavoiteltavat tulokset. EURA-hakujärjestelmä ohjaa hakijaa.

Hankerahoitusta ei voi saada yrityksen ns. perustoiminnan pyörittämiseen, kehittämishankkeella tavoitellaan tai kokeillaan aina jotain uutta. Rahoitusta ei voida myöntää takautuvasti. Et voi siis kirjata hankkeelle ostoja tms. joita olet tehnyt ennen hankehakemuksen jättämistä.

Kun hankesuunnitelmassa hyväksytyt toimet on tehty, voit hakea maksatusta. Varaudu siis siihen, että yrityksesi pystyy tekemään hankesuunnitelmassa olevat investoinnit ja toimet suunnitellussa ajassa, sillä avustukset maksetaan vasta jälkikäteen.

Neuvontaa hakemiseen

Rahoituksen hakemisessa auttaa ELY-keskusten valtakunnallinen Pk-yritysten rahoitusneuvonta puh. 0295 024 800 (arkisin klo 9–15) tai sähköpostilla [email protected]. Ota ensisijaisesti yhteyttä rahoitusneuvontaan, kun tarvitset apua hakujärjestelmän kanssa tai haluat tietää lisää sinun yrityksellesi sopivista rahoitusvaihtoehdoista.

Kun sinulla on valmis hankeidea, ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja käy ideasi läpi heidän kanssaan ennen hakemuksen jättämistä:

Samuli Seppälä, rahoitusasiantuntija, puh. 0295 024 104
​​​​​​Arto Lehtovirta, rahoitusasiantuntija, puh. 0295 024 183
Ari Nummelin, yritysasiantuntija, puh. 0295 022 071

sähköpostit ovat muotoa [email protected]

Lisätietoja rahoituksesta löytyy sivuiltamme ELY-keskuksen yrityksen kehittämisavustus sekä rakennerahastot.fi-sivustolta.