Uutiset 2021

Alueellista tietoa

Uutiset 2020

Hoitokalastuksen monet mahdollisuudet – Hoitokalastustilaisuus 25.3.2021 (Pohjois-Savo)

Pohjois-Savon ELY-keskus järjestää yhdessä Pohjois-Savon Kalatalouskeskus ry:n ja Savo-Karjalan Vesiensuojeluyhdistys ry:n kanssa Hoitokalastus vesienhoitotoimena -tilaisuuden kaikille kiinnostuneille torstaina 25.3.2021 klo 12.15 – 15.45. Tilaisuuden tavoitteena on jatkaa pohjoissavolaisten kunnostustoimijoiden verkostoitumista luomalla hoitokalastusverkosto. Maksuton tilaisuus järjestetään Teamsin välityksellä.

Tilaisuudessa tarkastellaan mm. hoitokalastuksen tarvetta ja periaatteita kunnostustoimena, hoitokalastuksen avustamisen periaatteita, Pohjois-Savossa toteutuneita hoitokalastushankkeita ja hoitokalastusta kalatalousalueiden näkökulmasta.

Suomen ympäristökeskuksen emeritustutkija Ilkka Sammalkorpi esittelee hoitokalastuksen vaikutuksia kalastolle ja vesiluonnolle. Yli 30 vuotta hoitokalastuksia tehnyt kalastaja Tarmo Tolvanen kertoo oman näkökulmansa hoitokalastuksesta. Vesialueen omistajan ja palvelunostajan puheenvuoron käyttää Lahden kaupungin vesiensuojelusuunnittelija Matti Kotakorpi. Tilaisuudessa tarkastellaan myös hoitokalastussaaliin hyödyntämisen nykytilaa, ongelmia ja mahdollisuuksia. Hoitokalastussaaliin kaupallisen käytön edellytyksistä kertoo Pielisen Kalajaloste Oy:n työnjohtaja Joosua Tolvanen. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun projektipäällikkö Antti Kinnunen tarkastelee kotimaisen kalan käytön lisäämistä vesiensuojelun tehostajana.

Tilaisuuden ohjelma (pdf)

Ilmoittautuminen ja ennakkokysymyksiä tilaisuuteen

Ilmoittautumiset pyydetään 24.3.2021 mennessä sähköpostilla osoitteeseen arja.saarelainen(at)ely-keskus.fi. Tilaisuuden Teams-linkki lähetetään ilmoittautuneille.

Jos Teillä on jo mielessä hoitokalastukseen liittyviä kysymyksiä, voitte lähettää niitä yhteyshenkilölle. Pyrimme vastaamaan kysymyksiin tilaisuudessa. Myös tilaisuuden aikana voi esittää kysymyksiä ensisijaisesti Teamsin keskustelupalstalla.

Miten tehostaisimme vesistöjemme kunnostusta Pohjois-Savossa?

Pohjois-Savon ELY-keskus on vesiensuojelun tehostamisohjelman rahoituksella vahvistanut vesistökunnostusten asiantuntija- ja toimijaverkostoja keväällä 2020 tehdyn VAIKUTA VESIIN! -kyselyn vastauksiin perustuen. Kyselyn vastauksissa välittyi kiinnostus, innostus ja myös odotukset vesistökunnostuksiin koko maakunnan alueella. Vastaajien joukosta löydettiin myös uusia kumppanuuksia. Marraskuussa 2020 järjestetyssä Kunnostajien kohtauspaikka -tilaisuudessa syntyi uusia kumppanuuksia ja tietoisuus Pohjois-Savossa toteutetuista hankkeista ja niiden vaikutuksista lisääntyi. Nyt järjestettävässä tilaisuudessa kohtaavat hoitokalastusta toteuttaneet ja niitä suunnittelevat.

Yhteyshenkilö
Vesienhoidon asiantuntija Arja Saarelainen
puh. 0295 016 201, arja.saarelainen(at)ely-keskus.fi