Navigointivalikko

Uutiset 2020

Alueellista tietoa

Uutiset 2020

Ensi vuodesta Pirkanmaan vastuulle parisataa maantiekilometriä lisää (Pirkanmaa)

Vuoden 2021 alusta ELY-keskuksen alueella on yhteensä 5248 kilometriä maanteitä, kun maakuntavaihdoksessa Kuhmoisista siirtyy Pirkanmaalle 196 kilometriä lisää maantietä.

Kuhmoisista siirtyvä tiestö on soratievaltaista. Päällystettyjä teitä on 91,5 kilometriä ja sorateitä 104,5 kilometriä. Maantieverkkoon kuuluvia jalankulku- ja pyöräteitä kunnan alueella on 6,4 kilometriä, mikä nostaa Pirkanmaan kevyen liikenteen väylien määrän yhteensä 394,8 kilometriin. Pirkanmaan vastuulle tulee myös uusi, reilun 35 kilometrin valtatieosuus, kun Kuhmoisissa kulkeva valtatie 24 siirtyy Pirkanmaan ELY-keskuksen vastuulle.

Kunnossapitovastuu siirtyy lokakuussa, kun uudet alueurakat käynnistyvät

Kuhmoisten teiden hoito säilyy vielä Jämsän alueurakassa ensi vuoden lokakuuhun saakka. Tuolloin ne siirtyvät uusien urakoiden kilpailuttamisen yhteydessä Pirkanmaan ELY-keskuksen hoitovastuulle vuosien 2021–2026 Oriveden alueurakkaan. Vastaavasti myös päällysteiden paikkaukset siirtyvät Jämsän alueurakasta lokakuussa 2021 Pirkanmaan keskitettyyn päällysteiden paikkausurakkaan. Muut kunnossapitovastuut siirtyvät Pirkanmaalle pääsääntöisesti jo vuoden alusta.

Lisäksi vastuullemme siirtyy 24 Kuhmoisten maantieverkkoon kuuluvaa siltaa. Myös valtion omistama Tehin laivalaituri Päijänteen rannassa siirtyy Pirkanmaalle.


​​​​​​​Valtatie 24 sivuaa Kuhmoisten kuntakeskusta.

Katso myös uutinen: Tervetuloa Pirkanmaalle, Kuhmoinen!