Navigointivalikko
Uutiset 2015

Uutiset 2015

Uutiset

Ajankohtaista maaseututukien maksuista (Lapin ELY-keskus)

Tänä syksynä myönteisen maatalouden investointitukipäätöksen saaneet viljelijät voivat alkaa tammikuussa hakea investointituen maksuja ja lainojen nostolupia sähköisesti Hyrrä-palvelun kautta. Myös ne nuoret viljelijät, jotka ovat hakeneet korkotukilainaa sisältävää aloitustukea, voivat tammikuussa hakea lainan nostolupia Hyrrässä. Aloitustukipäätösten maksatus on käynnistynyt.

Tämänhetkisen aikataulun mukaan ELY-keskukset voivat aloittaa päätöksenteon investointitukien maksuhakemuksista ja lainan nostoluvista helmikuussa.

Vuoden 2014 loppuun mennessä tehtyjen aloitus- ja investointitukipäätösten maksatus toimii normaalien aikataulujen mukaisesti.

Myös neuvontakorvauksen maksut neuvontaorganisaatioille ovat käynnistyneet.

Maksukatko vaikuttaa maksuihin

Maaseutuviraston kautta maksettavissa tuissa on ajalla 24.12.2015–10.1.2016 maksukatko, joka vaikuttaa ELY-keskusten maaseutu ja energia -yksiköiden myöntämien kaikkien tukien maksuihin. Ennen maksukatkoa maksettavien tukien maksupäätökset on tehtävä ELY-keskuksissa tuista riippuen 17.12.–18.12. mennessä.

Maksukatko ei aiheuta asiakkaille toimenpiteitä ja maksatukset käynnistyvät normaalisti katkon jälkeen mikäli maaseutuvirasto ei ilmoita maksukatkon jatkamisesta.

Maatalouden aloitus- ja investointitukien päätöksenteko etenee aikataulussa

Maatalouden investointi- ja aloitustukien ensimmäisen valintajakson päätökset on tehty marraskuun loppuun mennessä. Toisen, lokakuussa päättyneen valintajakson päätöstenteko on parhaillaan käynnissä ja päätökset saadaan tehtyä vuoden loppuun mennessä.

Lisätietoja:
Maatilarahoitusasiantuntija Hannu Puominen, puh. 0295 037 113


Alueellista tietoa