Navigointivalikko

Tiedotteet 2020

Tiedotearkistosta löydät tiedotteet, jotka on julkaistu 23.9.2020 mennessä. Tämän päivämäärän jälkeen ilmestyneet tiedotteet sekä yksittäiset alueelliset ELY-keskusten uutishuoneet listattuna löydät ELY-keskusten yhteiseltä uutishuoneelta STT Info -palvelusta.

Alueellista tietoa

Tiedotteet (23.9.2020 saakka)

Tiedotteet 2020 (23.9.2020 saakka)

Lomautettujen määrä väheni yhä elokuun aikana (Varsinais-Suomi)

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli elokuun lopussa 27 500 työtöntä työnhakijaa. Elokuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee, mutta tällä kertaa se väheni poikkeuksellisen jyrkästi eli 5 600 henkilöllä merkittävän. Muutos johtui sekä työttömien että lomautettujen määrän ripeästä laskusta. Viime vuoden elokuuhun verrattuna työttömänä oli nyt 8 200 henkilöä enemmän (43%). Koko maassa työttömien määrä kasvoi koko lailla samaa tahtia (42%). Lomautettujen määrä oli elokuun lopussa moninkertainen vuotta aiempaan verrattuna, vaikka se oli alentunut viikko viikolta elokuun ajan.

Työttömien osuus työvoimasta oli elokuun lopussa Varsinais-Suomessa 12,0 % eli 3,5 %-yksikköä suurempi kuin vuotta aiemmin. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on pienempi kuin koko maassa (12,5 %).

Työttömien määrä kasvoi vuoden takaisesta kaikkien ELY-keskusten alueilla. Näin myös Varsinais-Suomen seutukunnissa. Hitaimmin työttömien määrä kasvoi Salon seuduilla (26 %) – voimakkainta kasvu oli Vakka-Suomessa (100%). Turunmaa kuuluu koko maan pienimpien työttömyysprosenttien seutukuntien TOP5:een. Pitkäaikaistyöttömiä on enemmän kuin vuosi sitten, samalla kun määrä kasvoi lievästi elokuun aikana – nyt jo viidentenä kuukautena peräkkäin.

Syyskuun aikana työttömien työnhakijoiden ja lomautettujen määrät yleensä supistuvat ja näin on tapahtumassa tälläkin kertaa.

 

Tarkempaa tietoa:

www.temtyollisyyskatsaus.fi

-        kaikkien ely-keskusten ja koko maan viimeisin työllisyyskatsaus löytyy tästä samasta paikasta.

-        Palvelusta voi kopioida katsauksen kuviot ja niiden lähteenä olevat taulukot mm. excel-muodossa.

Työllisyyskatsaukset, Varsinais-Suomi

-        työllisyyskatsaukset pdf-muodossa vuodesta 2012 alkaen

 

Lisätietoja:

Juha Pusila, analyytikko, puh. 0295 022 772