Navigointivalikko

Tiedotteet 2020

Tiedotearkistosta löydät tiedotteet, jotka on julkaistu 23.9.2020 mennessä. Tämän päivämäärän jälkeen ilmestyneet tiedotteet sekä yksittäiset alueelliset ELY-keskusten uutishuoneet listattuna löydät ELY-keskusten yhteiseltä uutishuoneelta STT Info -palvelusta.

Alueellista tietoa

Tiedotteet (23.9.2020 saakka)

Tiedotteet 2020 (23.9.2020 saakka)

Kyläjoentien (mt 11436) sortuman korjaus pitkittyy arvaamattomien pohjaolosuhteiden vuoksi (Uusimaa)

Nurmijärvellä Kyläjoentiellä (mt 11436) sijaitseva siltarumpu on sortunut. Kyseinen silta sijaitsee tulva-alttiilla alueella, joka on saattanut johtaa sillan sortumaan. Sortumakohdan korjaus on käynnissä, mutta korjaus on osoittautunut ennakoitua vaikeammaksi, koska alueen pohjaolosuhteet ovat arvaamattomat.

"Maaperää on jouduttu tukemaan pontittamalla. Lisäksi työmaan kohdalla kulkee ilmajohtona sähkölinja, mikä rajoittaa työmenetelmiä", kertoo ELY-keskuksen kunnossapitovastaava Tuomo Ratia.

Työt ovat tämän vuoksi sujuneet hitaammin kuin alun perin arvioitiin. Sortunut rumpu saadaan todennäköisesti korjattua vasta tämän viikon loppuun mennessä.

Tarkoituksena on uusia samalla myös toinen, noin 200 metriä sortumapaikasta oleva huonokuntoinen rumpu.

"Tähän rumpuun päästään käsiksi vasta kun sortuneen rummun kohta on korjattu, koska kulku paikalle tapahtuu sen päältä", Ratia toteaa.

Toisen rummun korjaamiseen menee myös noin viikko. Näin ollen Kyläjoentie avattaisiin liikenteelle vasta 2.10.2020.

Mikäli työt valmistuvat nopeammin, tie avataan heti töiden valmistuttua.

Kuva kiertotiestä, klikkaamalla kuva aukenee isommaksi.

Lisätietoa

ELY-keskus, kunnossapitovastaava Tuomo Ratia, tuomo.ratia(at)ely‐keskus.fi