Navigointivalikko
Tiedotteet 2018

Sinilevähavainnot vähentyneet Lounais-Suomessa (Varsinais-Suomi, Satakunta)

Kuluvalla viikolla sinilevähavaintojen määrä Lounais-Suomen alueella on vähentynyt viimeviikkoisesta, ja havaitut sinileväesiintymät ovat edelleen olleet runsaudeltaan vähäisiä. Tuulinen sää on sekoittanut vedet, mikä osaltaan on vaikeuttanut levähavainnointia tällä viikolla. Vakioseurannan ulkopuolisia levähavaintoja ei ole kuluvalla viikolla ilmoitettu ELY-keskukseen ja Järvi-Meriwikiin on viime viikon tapaan tallennettu havainto vähäisestä sinileväesiintymästä Kokemäen Sääksjärven Kuovinkujassa.

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen leväseurannan merialueen vakiohavaintopaikoilla on tällä viikolla havaittu vähäisiä määriä sinilevää Kaarinan Hovirinnan uimarannalla, Nauvon Seilissä ja Mannerveden Isolla Marjakarilla. Sisävesialueella ainoastaan Kiskon Kirkkojärven vakiohavaintopaikalla havaittiin vähän sinilevää.

Valtakunnallinen sinileväseuranta päättyy tällä viikolla. Varsinais-Suomen ELY-keskukseen voi kuitenkin edelleen ilmoittaa sinilevähavainnoista numeroon 0295 022 530. Myös Järvi-Meriwikiin voi jokainen merkitä levähavaintonsa, joko kirjautumalla palveluun tai älypuhelimeen ladattavan Havaintolähetti-sovelluksen kautta.

Linkkejä:

Lisätietoja:

Harjoittelija Elina Ek, 0295 022 530
Ylitarkastaja Sanna Kipinä-Salokannel, 0295 022 879


Alueellista tietoa