Navigointivalikko
Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Kaakkois-Suomen työllisyyskatsaus marraskuu 2014 (Kaakkois-Suomen ELY-keskus)

Työttömien työnhakijoiden määrä kasvaa lähes samaa, runsaan kymmenen prosentin vauhtia kuin tämän syksyn aiempina kuukausina. Työmarkkinoiden jähmeyttä ja uuden työvoiman palkkaamisen varovaisuutta osoittaa se, että sekä nuorten työttömien että pitkäaikaistyöttömien määrät ovat lisääntyneet selvästi kokonaistyöttömyyttä enemmän. Myös avoimien työpaikkojen määrä on vähentynyt jonkin verran.

Kaakkois-Suomessa oli marraskuun lopussa työttömiä työnhakijoita yli 21000. Tämä on 10,1 % enemmän kuin viime vuoden marraskuussa. Koko maan työttömien määrä on lisääntynyt työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilaston mukaan saman verran kuin Kaakkois-Suomen eli 10,3 %.

Tilanne on heikentynyt Etelä-Karjalassa enemmän kuin Kymenlaaksossa. Imatran seudulla kehitys oli pitkään parempi kuin muissa Kaakkois-Suomen seutukunnissa, mutta marraskuun lopussa työttömiä oli alueella yli 15 % enemmän kuin vuosi sitten. Imatran kaupungin työttömyys on kasvanut 17,6 % ja Rautjärven lähes 30 prosenttia. Myös Lappeenrannan seudun työttömyys (+12,7 %) on kasvanut enemmän kuin Kouvolan (+8,3 %) ja Kotka-Haminan seudun (+7,6 %).

Kaakkois-Suomen työllisyyskatsaus, marraskuu 2014 (pdf, 234 kt)


Alueellista tietoa