Hyppää sisältöön

Satakunnan ELY-keskus

Navigointivalikko

SAT Etusivu -vasen palsta

Yhteystiedot

Aukioloaika

arkisin klo 8.00 - 16.15

Puhelinvaihde

0295 022 000

Postiosoite

PL 266, 28101 Pori

Käyntiosoite

Yrjönkatu 20, 28100 Pori

Kirjaamo

Satakunnan ELY-keskus
Kirjaamo
PL 266, 28101 Pori

kirjaamo.satakunta@ely-keskus.fi

Kirjaamon faksi: 0295 020 353

Tietoa yrityksille koronan aiheuttamassa poikkeustilanteessa

Koronaviruksen vaikutus asiakaspalveluumme

Satakunnan ELY-keskuksen henkilöstö työskentelee toistaiseksi laajasti etätöissä. Tavoitat asiantuntijamme parhaiten puhelimitse tai sähköisin välinein. Puhelinvaihteemme palvelee numerossa 0295 022 000. Yhteydenottopyynnön asiantuntijalle voi jättää myös sähköpostitse. ELY-keskuslaisten sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi.

Uutisia alueelta

Tiedotteita alueelta (23.9.2020 saakka)

Tiedotteita alueelta (23.9.2020 saakka)
null Raition kyläyhdistys ry sai kiitosta Säpilän riippusillan kunnostamisesta Kokemäellä (Satakunta, Varsinais-Suomi)

Raition kyläyhdistys ry sai kiitosta Säpilän riippusillan kunnostamisesta Kokemäellä (Satakunta, Varsinais-Suomi)

Järjestyksessään kolmas Satakunnan kulttuuriympäristöteko -palkinto luovutettiin 18.9.2020 Raition kyläyhdistykselle.

Säpilän riippusilta, joka kunnostettiin uuteen uskoon keväällä 2019.

Säpilän riippusilta kunnostettiin uuteen uskoon keväällä 2019. Kuva: Meri-Tuuli Suorsa.

Raition kyläyhdistys ry on perustettu 1984 ja virallisesti se on rekisteröitynyt 2018. Yhtenä yhdistyksen tarkoituksena on ollut palauttaa vuonna 1950 rakennettu Säpilän Riippusilta käyttökuntoiseksi. Vuonna 2017 silta asetettiin käyttökieltoon ja suljettiin huonokuntoisena. Vuonna 2018 Raition kyläyhdistys vuokrasi sillan Kokemäen kaupungilta ja aloitti kunnostustyön. Vappuna 2019 juhlittiin kokonaan kunnostetun sillan avajaisia. Sillan uudelleen avaamisen mahdollistivat uuttera talkootyö, sekä saadut lahjoitukset, jotka osoittivat sillan olevan tärkeä osa Kokemäen kulttuurimaisemaa. Raition kyläyhdistyksen toiminta on hieno esimerkki yhteisöllisyyden ja talkootyön merkityksestä kulttuuriympäristön hoidossa. Silta on merkittävä sekä maisemallisesti että virkistyksen ja ulkoilun kannalta. Suosittu riippusillan lenkki kulkee Risteen ja Kynsikankaan harjun kautta.

Nyt kolmatta kertaa jaettavan Satakunnan kulttuuriympäristöteko -palkinnon tarkoituksena on rohkaista ja innostaa alueen kuntia, yhteisöjä ja yksityisiä kansalaisia vaalimaan omaa kulttuuriympäristöään. Palkinto voidaan myöntää laaja-alaiselle kulttuuriympäristön hyväksi tehtävälle työlle tai yksittäisen rakennuksen kulttuurihistorialliset arvot säilyttävälle kunnostustyölle. Olennaista on, että teko voi toimia mallina ja esimerkkinä muille.

Kulttuuriympäristöteko -palkinto ojennettiin Satakunnan kulttuuriympäristötyöryhmälle.

Satakunnan kulttuuriympäristötyöryhmä palkitsi Raition kyläyhdistyksen esimerkillisestä yhteistyöstä kulttuuriympäristön säilymiseksi. Työryhmä myös testasi siltaa. Kuvat: Meri-Tuuli Suorsa.

Kulttuuriympäristöteko -palkinnon jakaa Satakunnan kulttuuriympäristötyöryhmä. Runsaat 20 vuotta toimineen työryhmän on nimennyt Varsinais-Suomen ELY-keskus ja vastaava alueellinen ryhmä toimii Suomen kaikissa maakunnissa. Siinä ovat edustettuina Varsinais-Suomen ja Satakunnan ELY-keskusten ohella Satakuntaliitto, Satakunnan Museo, Turun yliopisto, Metsähallitus, ProAgria Länsi-Suomi /Maa- ja kotitalousnaiset ja muutamat alueen kunnat. Ryhmän tehtävänä on edistää ja ohjata maakunnassa tehtävää kulttuuriympäristötyötä sekä lisätä yhteistyötä ja tiedonkulkua toimijoiden kesken.

Lisätietoja:

rakennustutkija, Liisa Nummelin, Satakunnan Museo, liisa.nummelin@pori.fi, p. 044 701 1077

ylitarkastaja Kirsti Virkki, Varsinais-Suomen ELY-keskus, p.0295 022 525
tarkastaja Mia Puotunen, Varsinais-Suomen ELY-keskus, p.0295 022 912

etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Sosiaalinen media

Twiitit