Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

Vapun jälkeen alkavat päällystystyöt vt 9 moottoritieosuudella Kärsämäen ja Liedon aseman välillä sekä Auran ja Kyrön välillä (Varsinais-Suomi)

Tiistai-iltana 2.5. klo 18.00 jälkeen alkavat päällystystyöt vt 9 moottoritieosuudella Kärsämäen ja Liedon aseman välillä. Tie on päällystettävällä osuudella nelikaistainen. Päällystystyöt aloitetaan Liedon asemalta Turun suuntaan menevällä ajoradalla ja toinen kaista on koko ajan liikenteen käytössä. Työmaan kohdalla on myös alennettu nopeusrajoitusta. Työn yhteydessä eritasoliittymien ramppeja joudutaan ajoittain sulkemaan. Tällä kohteella liikennemäärät ovat päiväaikaan niin suuret, että liikennehaittojen minimoimiseksi työ tehdään yötyönä klo 18.00–06.00 välisenä aikana. Päällystystyö kestää n. kuusi viikkoa ja molempien ajoratojen sekä ramppien päällyste uusitaan tässä vaiheessa Liedon aseman kohdalla olevalle siltatyömaalle asti. Yötyöstä huolimatta tielläliikkujien on kuitenkin syytä varautua liikenteen hidastumiseen tietyömaan läheisyydessä sekä liikenteen hetkelliseen pysäyttämiseen.

Tiistaina 2.5. klo 18 jälkeen alkavat päällystystyöt myös valtatiellä 9 Auran ja Kyrön välillä n. 5,5 km:n matkalla. Tie on päällystettävällä osuudella kaksikaistainen ja liikenne pysäytetään kummastakin suunnasta vuorotellen. Tälläkin kohteella työ tehdään yötyönä klo 18.00–06.00 välisenä aikana. Tielläliikkujien on kuitenkin syytä varautua viivästyksiin. Työmaan kohdalla on alennettu nopeusrajoitusta. Päällystystyö kestää neljä yötä.

Tiistaina 2.5. alkavat päällystystyöt myös kantatiellä 41 Ortenojan ja Oripään välillä n. 6,0 km:n matkalla. Tie on päällystettävällä osuudella kaksikaistainen ja liikenne pysäytetään kummastakin suunnasta vuorotellen. Töitä tehdään päivä- ja ilta-aikaan. Tielläliikkujien on syytä varautua viivästyksiin. Työmaan kohdalla on alennettu nopeusrajoitusta. Päällystystyö kestää neljä päivää.

Päällystystyöt jatkuvat edelleen myös maantiellä 204 Paattisten kohdalla. Työ valmistuu viikolla 18. Tie on päällystettävällä osuudella kaksikaistainen ja liikenne pysäytetään kummastakin suunnasta vuorotellen. Töitä tehdään päivä- ja ilta-aikaan. Tielläliikkujien on syytä varautua viivästyksiin.

Työmaiden kohdalla on alennettu nopeusrajoitusta ja tielläliikkujien on syytä noudattaa varovaisuutta työmaan läheisyydessä ajaessaan. Nopeusrajoitukset palautetaan ennalleen vasta kun tiemerkinnät on maalattu eli noin viikko päällystystöiden jälkeen. Mahdollinen sade voi sotkea aikataulun, sillä päällystystöitä ei voida tehdä kovalla sateella. Sade voi myös viivästyttää tiemerkintöjen tekemistä, sillä tiemerkintöjä voidaan maalata ainoastaan kuivalla kelillä.

Kaikki kesän päällystyskohteet sekä lisää tietoa teiden päällystämisestä löytyy päällystystyöt 2017 -sivultamme. Viestimme aktiivisesti myös twitterissä @VarsinaisELY.

Lisätietoja: Varsinais-Suomen ELY-keskus, päällysteinsinööri Tero Ahokas, p. 040 503 8843 ja kunnossapitoasiantuntija Jukka Heikkilä, p. 040 727 6061


Alueellista tietoa