Navigointivalikko
Uutiset 2017

Uutiset 2017

Uutiset 2017

Uudet toimijat Tampereen ja Sastamalan tienhoidon alueurakoissa (Pirkanmaa)

Viime kevään valtakunnallisessa tiestön hoidon alueurakoiden kilpailutuksessa Pirkanmaalta Tampereen ja Sastamalan urakoiden tekijät vaihtuivat. Tampereen alueurakkaa hoiti aikaisemmin YIT Rakennus Oy. Nyt urakan voitti Destia Oy. Aikaisemmin Sastamalan urakkaa hoitaneen Destia Oy:n tilalle valikoitui Lemminkäinen Infra Oy.

Kumpikin Pirkanmaan urakka käynnistyi lokakuun alussa ja jatkuu seuraavat viisi vuotta vuoden 2022 lokakuun alkuun. Samaan aikaan lokakuussa päättyy myös Tampereen Rantatunnelin hoitourakka, mikä antaa hyvän mahdollisuuden tarkastella Tampereen alueurakan ja Tampereen Rantatunnelin hoitourakan yhdistämistä. Nyt näitä kahta urakkaa hoitaa sama urakoitsija Destia Oy, mutta kuitenkin erillisinä urakoina.

Tampereen alueurakan tiestön kokonaispituus on noin 880 kilometriä. Urakka-alue on pääosin Ylöjärven, Pirkkalan, Lempäälän sekä osin Nokian, Hämeenkyrön, Vesilahden, Urjalan, Tampereen, Valkeakosken ja Akaan kuntien alueella. Sastamalan alueurakassa hoitokilometrejä on noin 1160. Urakka-alue on pääosin Sastamalan ja Punkalaitumen kuntien sekä osin Nokian, Hämeenkyrön, Vesilahden, Urjalan ja Akaan kuntien alueella.

Alueurakoiden keskeisiä tehtäviä ovat talvikunnossapito, sorateiden pinnan hoito, viher- ja puhtaanapitotyöt, erilaisten varusteiden ja laitteiden kuten liikennemerkkien kunnossapito, sekä osallistuminen osaltaan tilaajalle kuuluvien viranomaistehtävien hoitoon. Hoitotöiden valvonnasta vastaavat ELY-keskukset.


Alueellista tietoa