Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

Maaseudun kehittämishankkeet päässeet hyvään vauhtiin (Etelä-Pohjanmaa)

- Ennätyksellinen määrä päätöksiä vuonna 2016

Maaseudun kehittämishankkeiden osalta vuosi 2016 oli maaseutuohjelman käynnistymisen osalta ensimmäinen kokonainen vuosi. ELY-keskuksen toiminnan painopiste olikin hakemusten käsittelyssä päätöskuntoon.  Kehittämishankepäätöksiä tehtiin vuoden aikana 86 kappaletta, yleishyödyllisten investointien tukipäätöksiä tehtiin 26 kappaletta ja yritystukipäätöksiä 54 kpl. Yhteensä päätöksiä tehtiin 161 kpl. Vuonna 2016 käytettiin hanke- ja yritystukiin yhteensä 18,10 M€.

- Määrä on korkein euromääräinen yhtenä vuonna käytetty määräraha vuoden 1995 jälkeen, kertoo maaseutuyksikön päällikkö Ritva Rintapukka.

Etelä-Pohjanmaan alueellisen maaseudun kehittämissuunnitelman 2014 - 2020 painopisteiden mukainen kehittämistyö on lähtenyt toteutumaan hyvin, mikä todettiin tammikuussa pidetyssä seurantatilaisuudessa. Painopisteet ovat ruokaprovinssin kehittäminen, metsävarojen monipuolinen hyödyntäminen, yrittäjyyden edistäminen maaseudulla ja alueellisen vetovoiman kasvattaminen. Jokaisessa painopisteessä on käynnissä tai käynnistymässä kehittämishankkeita. Ruokaprovinssin kehittämisen ja metsävarojen monipuolisen hyödyntämisen osuus on puolet rahoitetuista hankkeista. Alueen kunnat ovat osallistuneet hankkeiden rahoitukseen erityisesti tukemalla yleishyödyllisiä investointihankkeita.

 

Maaseutuohjelma hanke- ja yritystuet tilannekatsaus 31.12.2016 (pdf) 

Rahoitettuihin hankkeisiin pääset tutustumaan hankerekisterin kautta

Hankerekisteri (maaseutu.fi)

Lisätiedot
maaseutuyksikön päällikkö Ritva Rintapukka
[email protected]
puhelin  0295 027 619


Alueellista tietoa