Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

Kyläverkkoja rakenteilla Etelä-Savossa liki 100 kilometriä - tavoitteena yli 1000 liittymää (Etelä-Savo)

Etelä-Savon ELY-keskus on myöntänyt maaseuturahastosta avustusta viime ja tämän vuoden aikana neljälle kyläverkkohankkeelle yhteensä non 1,4 milj.€. Hankkeissa on tarkoitus rakentaa yhteensä 92,4 kilometrin pituinen kiinteä valokuituverkko, joka tarjoaa liittyjille vähintään 100 Mbit/s -liittymät.

Mikkelin kyläverkkohanke käsittää Anttolan, Haukivuoren, Otavan, Ristiinan ja Suomenniemen taajamat. Rantasalmen ja Joroisten kyläverkkohankkeissa laajakaistaverkkoa rakennetaan kirkonkylien keskustojen alueille ja Kerisalon hankkeessa verkko tulee Joroisten Kerisalon ja Rantasalmen Riuttasten kylän alueelle. Hankehakemuksissa olevien arvioiden mukaan liittymien määrä olisi näissä hankkeissa yhteensä noin 1100 kpl.

Kyläverkkohankkeissa tuen saajan on pitänyt olla yleishyödyllinen yhteisö (kunta, osuuskunta tai vastaava). Vuoden alussa hyväksytyn ohjelmamuutoksen myötä hakijana voi olla myös pieni- tai keskisuuri yritys, jolloin myönnettävän avustuksen määrään vaikuttaa yrityksen liikevaihdon määrä. Enimmillään julkista tukea voidaan myöntää laajakaistan rakentamiseen maaseuturahastosta 70 % ja yli 10 milj.€ vuosiliikevaihdon (PK -yritys) yrityksille julkisen tuen määrä on 50 %.

Rakennustonteilla tehtävää rakentamista ei tueta, sillä tukikelpoisia kustannuksia ovat asuinrakennuksen seinästä laskettuna 100 metrin jälkeen syntyvät rakentamiskustannukset.

Lisätietoja:

Johtava asiantuntija Ossi Tuuliainen, ossi.tuuliainen(at)ely-keskus.fi, p. 0295 024 098


Alueellista tietoa