Navigointivalikko
Uutiset 2014

Uutiset 2014

Uutiset

Krav-hanke synnytti karttapalvelun

Raaseporin ympäristötoimiston tilaama Krav-hanke saatettiin päätökseen hanke-esittelyssä. Heidi Ekholmin koordinoiman hankkeen lopputuloksena syntynyt karttapalvelu auttaa maa- ja vesialueiden luokittelussa sekä toimii jätevesien käsittelyn ja vesien hoidon työvälineenä.

 

Krav-hanke esiteltiin tiistaina 30.9. Uudenmaan ELY-keskuksen tiloissa. 1.9.2011 aloitetun hankkeen lopputulemana syntynyt online-karttapalvelu auttaa Raaseporin maa- ja vesialueiden luokittelussa sekä toimii jätevesien käsittelyn ja vesien hoidon työvälineenä.

- Tavoite oli saada selkeä ja hyvä työkalu niin kunnan asukkaiden kuin virkamiesten apuvälineeksi, ELY-keskuksen biologi Mikaela Ahlman sanoi.

Molemmat, Hanke-esittelyn avannut Ahlman sekä projektia koordinoinut Heidi Ekholm, sanoivat nimen (suom. vaatimus) pukevan projektia, koska sen avulla pystytään määrittämään alueen jätevesijärjestelmän puhdistustasoa.

Krav-projektin rahoitti EU:n maaseuturahasto, Leader ja Pomoväst ry ja sen tilasi Raaseporin ympäristötoimisto. Projektissa tärkeää osaa esitti myös Raaseporin Novia-ammattikorkeakoulu, jonka GIS(paikkatietojärjestelmä)-asiantuntijoita Ahlman kehui erikseen:

- Heidän panoksensa (projektissa) on ollut suuri.

Vaikka Ekholmin mukaan karttapalvelun syntymisen kautta projektin päämäärä saavutettiin, siintää isompi päämäärä, Suomen vesien hyvän ekologisen tilan saavuttaminen, vielä edessä. Ekholm jatkaakin työtään tätä kohden seuraavassa, Havsmanualen-projektissa, jossa kartoitetaan Suomen rannikkovesiä.

Projektiesittely ja karttapalvelu


Alueellista tietoa