Uutiset 2022

Alueellista tietoa

Uutiset 2022

Farmari-messuilla tarjolla tietoa maataloustuista (Etelä-Savo)

ELY-keskuksen messuosastolla on Farmari-messuilla Mikkelissä 30.6.-2.7.2022 maatalousyrittäjille rahanarvoista asiaa maataloustuista.

Kaksi henkilöä viljapellolla.
Kuva: ©maaseutuverkosto, Studio Tomi Aho

Tukia on tarjolla muun muassa seuraavanlaisia:

Nuoren viljelijän aloitustuki: Tukea voivat hakea alle 41-vuotiaat sukupolven- tai omistajanvaihdoksen myötä maatalousyrittäjäksi alkaneet.

Maatalouden investointituki: Tukea voi hakea rakennusten rakentamiseen tai laajentamiseen, rakennusten peruskorjaamiseen sekä koneiden tai laitteiden hankintaan. Myös maatilan energiatuotannossa tarvittaviin rakentamisinvestointeihin on mahdollista saada tukea.

Tukiasioiden lisäksi Farmari-messuilla pääset myös katsastamaan laajan ja monipuolisen messutarjonnan, silittelemään sympaattisia kotieläimiä sekä tutkimaan uusimpia maatalouskoneita. Se on varmaa, että kolmipäiväisillä messuilla riittää nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille maajusseille, joten messuille kannattaa tulla kauempaankin.  

ELY-keskuksen ja TE-palvelun asiantuntijat löydät telttapaikalta K132. Asiantuntijamme vastailevat kysymyksiin sekä auttavat mielellään tukiin ja muihin maatalousasioihin liittyvissä seikoissa.  

Nähdään kesä-heinäkuun vaihteessa messuilla!

Lisätietoa:

Yhteyshenkilöt:

Maaseutuasiantuntija Mikko Ukkonen, p. 029 502 4100, mikko.ukkonen(at)ely-keskus.fi

Yksikön päällikkö Ilpo Lehtinen, p. 029 502 4217, ilpo.lehtinen(at)ely-keskus.fi