Navigointivalikko
Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Alkkulanraitin tietyöt keskeytyvät talvikaudeksi (Lapin ELY-keskus)

Ylitornion Alkkulanraitilla heinäkuussa alkaneet tietyöt keskeytyvät talvikauden ajaksi. Kesän ja syksyn 2015 aikana Alkkulanraitille on uusittu vesijohdot, sadevesiviemärit, valaistukset sekä katurakenteet. Lisäksi operaattorit ovat uusineet alueella tietoliikenneyhteyksiä.

Kesän ja syksyn aikana työmaalla on työskennellyt keskimäärin 7 kaivinkonetta, 7 kuorma-autoa ja 10 henkilöä.

Tietyömaan kohta jää talven ajaksi sorapinnalle, mikä voi aiheuttaa tien reikiintymistä varsinkin keväällä. Sorapinta voi heikentää myös ajomukavuutta. Työmaan kohdalle asennetaan vielä aurausviitat ja sen jälkeen työmaan kohta jää hoitourakoitsijan kunnossapidettäväksi.

Työt valmistuvat kesän 2016 aikana

Rakennustyöt jatkuvat kun katurakenteet ovat sulaneet. Silloin asennetaan reunakivet, kiveykset ja liikennemerkit sekä istutetaan pensaat ja puut sekä tehdään nurmetustyöt. Koko Alkkulanraitti päällystetään heinäkuun loppupuolella. Rakennustyöt valmistuvat kokonaisuudessaan kesällä 2016, jolloin Ylitornion keskusta-alueen liikenneturvallisuus paranee ja liikenneympäristön viihtyisyys lisääntyy.

Hankkeen kustannusarvio on noin 2,25 M€ euroa. Lapin ELY-keskuksen lisäksi hankkeen rahoitukseen osallistuu myös Ylitornion kunta. Hankkeeseen on saatu rahoitusta myös Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR).

Alkkulanraitin parannustyöt liittyvät EU-hankkeeseen Ylitornion keskustan kehittäminen.

 

LISÄTIETOJA projektivastaava Tomi Tiuraniemi, puh. 0295 037 262


Alueellista tietoa