Navigointivalikko
Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

ABI-Emilia -video tueksi uravalintoihin (Pohjois-Karjalan ELY-keskus)

Pohjois-Karjalan ELY-keskus on yhdessä Pohjois-Karjalan TE-toimiston kanssa tuottanut ABI-Emilia YouTube -videon, jonka tarkoitus on antaa lukion päättövaiheessa oleville nuorille vinkkejä opiskelu- ja työpaikan löytämiseksi. Videon ovat toteuttaneet Karelia-ammattikorkeakoulun media-alan opiskelijat. Vaikka kohderyhmäksi on valittu abiturientit, samat vinkit soveltuvat myös muille nuorille. Videolla halutaan muistuttaa koulutus- tai työpaikan hakemisesta lukion jälkeen ja antaa vinkkejä siitä, mitä TE-palvelut voivat tarjota näihin tilanteisiin.

Idea tallenteen tuottamisesta on saanut alkunsa Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen koolle kutsumassa Elinikäisen ohjauksen yhteistyöryhmässä, jossa maakunnan ohjauspalveluja tuottavat tahot ovat yhdessä pohtineet keinoja kehittää koulutus- ja työurien valintaan liittyviä tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluja. Yhdeksi keinoksi on valittu asiakasnäkökulmasta tehdyt tallenteet tärkeiksi havaituista aiheista. Nuorten ammattikorkeakouluopiskelijoiden tuottaman videon sisällön toivotaan löytävän kohderyhmänsä perinteisiä tiedotteita paremmin.  

Pilotiksi valittiin TE-toimiston palvelut abiturienteille, koska tälle ryhmälle annettavasta infosta on ilmennyt olevan erityistä tarvetta. Videotallenne täydentää muutoin annettavia palveluja. Videon on rahoittanut Pohjois-Karjalan ELY-keskus.

ABI-Emilia -video on katsottavissa YouTubesta nimellä TE-palvelut ABI-Emilia. Suora linkki: https://www.youtube.com/watch?v=8Ls3A99kcrw&feature=youtu.be

Video löytyy myös Pohjois-Karjalan TE-toimiston verkkosivuilta osoitteesta
http://toimistot.te-palvelut.fi/nuorten-palvelut-pohjois-karjala

Lisätietoja

Koulutusasiantuntija Paula Hiltunen, Pohjois-Karjalan ELY-keskus, [email protected], puh. 0295 026 048
Asiantuntija Anu Huotari, Pohjois-Karjalan TE-toimisto, [email protected], puh. 0295 043 039


Alueellista tietoa