› Takaisin graafiseen esitykseen

Tietoa yrityksille koronan aiheuttamassa poikkeustilanteessa - Satakunta

Ajankohtaista:

ELY-keskusten rahoitus yrityksille koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa

ELY-keskus voi myöntää työnantajayrityksille, jotka työllistävät 1-5 työsuhteessa olevaa kokoaikaista työntekijää, kehittämisavustusta koronaepidemiasta aiheutuneissa markkina- ja tuotantohäiriöissä. Avustusta voi hakea kahteen eri tilanteeseen: Tilanneanalyysin tekemiseen ja avustuksen enimmäismäärä on 10 000 euroa perustuen työntekijöiden määrään. Kehittämistoimenpiteisiin, joita yritys on tunnistanut kehittämissuunnitelmassa tai muuten omana toimintanaan ja jotka parantavat yrityksen mahdollisuuksia koronaviruksen aiheuttamassa markkina- ja tuotantohäiriötilanteessa ja sen jälkeen. Avustuksen suuruus on enintään 100 000 euroa. Hakuohje ja lisätiedot: www.ely-keskus.fi/web/ely/poikkeusrahoitus

Mikäli sinulla on kysyttävää ELY-keskuksen rahoituksesta, ole yhteydessä:

  • ELY-keskuksen puhelinpalvelu (arkisin klo 9-15), puh. 0295 024 800
  • Sähköpostilla Poikkeusrahoitus.ely@ely-keskus.fi
  • Sähköisen hakemuksen täyttämiseen liittyvää neuvontaa Yritys-Suomen puhelinpalvelusta (arkisin klo 9.00-16.15), puh. 0295 020 500.

ELY-keskusten yritysten kehittämispalveluilla voidaan myöntää analyysi- ja konsultointiapua pk-yrityksille päivähintaan 30 euroa + alv. Linkki ELY-keskuksen uutiseen www.ely-keskus.fi/web/ely/uutiset-2020/-/asset_publisher/zLV23p6BEOJa/content/muutoksia-yritysten-kehittamispalveluihin-koronavirusepidemian-vuoksi

Satakunnan yrityspalvelutoimijoiden 3.4.2020 pidetyn infotilaisuuden materiaalit:


 

 

Maaseutuyritysten väliaikaisen tuen haku käynnistynyt

Maaseudun yritysten ja alkutuotannon väliaikainen tuki on tarkoitettu sellaisille maaseutuyrityksille, joiden toiminta on kärsinyt koronavirusepidemiasta johtuen ja jotka eivät ole tähän saakka olleet muiden tukitoimien piirissä. Taloudellista tukea voivat hakea maatilojen yhteydessä toimivat yritykset, maataloustuotteita jalostavat ja myyvät mikroyritykset sekä pitkälle erikoistuneet alkutuotannon yritykset.

Maatila voi saada tukea kahdessa eri tapauksessa:

1)     Maatilan yhteydessä harjoitetaan samalla y-tunnuksella muuta yritystoimintaa.

2)     Maatila kauppakunnostaa tai myy tuottamiaan tuotteita suoramyyntinä tai suoraan esimerkiksi ravintoloille tai suurkeittiöille

Tukea voi saada 5 000 - 10 000 euroa ja se on suoraa tukea välttämättömiin, toiminnan jatkumista turvaaviin, menoihin. Tukea ei voi saada yrittäjän omaan palkkaan tai saamatta jääneisiin tuloihin. Maatilan yhteydessä harjoitettavan muun yritystoiminnan tulee olla myös merkittävää, eli vähintään 20 % maatilan kaikista myyntituloista.

Millainen yritys voi saada tukea?

Tuki on tarkoitettu maatilojen yhteydessä harjoitettavaan yritystoimintaan sekä alle 10 henkilöä työllistäville yrityksille, jotka jalostavat ja myyvät maataloustuotteita.

Maatilan yhteydessä harjoitettavan yritystoiminnan tulee olla saman y-tunnuksen alla harjoitettavaa muuta yritystoimintaa kuin maataloutta, metsätaloutta tai kalataloutta – muita toimialarajoituksia sille ei ole.

Tukea voi saada maataloustuotteita jalostava ja myyvä yritys, joka työllistää alle 10 henkilöä ja jonka liikevaihto tai tase on enintään 2 miljoonaa euroa. Maataloustuotteiden jalostus ja myyminen tarkoittaa maataloustuotteiden käsittelyä niin, että tuloksena saatava tuote on edelleen maataloustuote ja kyseisten tuotteiden markkinoille saattamista sekä alkutuotteen tuottajan suorittamaa tuotteen myyntiä erillisessä, kyseiseen tarkoitukseen varatussa tilassa.

Maataloustuotteita ovat esimerkiksi lihatuotteet, maitotuotteet sekä hedelmät, vihannekset ja kasvikset, sienet, marjat ja yrtit ja monet näistä valmistetut tuotteet. Lista kaikista maataloustuotteista

Satakuntalaisten maatalousyrittäjien hakemukset käsitellään omassa ELY-keskuksessa.

Tarkemmat tiedot tukimahdollisuuksista löydät kattavasti Ruokaviraston sivuilta www.ruokavirasto.fi/koronarahoitus

Lisätietoa hakemisesta saat ELY-keskusten sivuilta www.ely-keskus.fi sekä ELY-keskusten valtakunnallisesta puhelinpalvelusta 0295 024 800 ja sähköpostilla osoitteesta poikkeusrahoitus.ely@ely-keskus.fi

 

Palvelut yrittäjän tukena poikkeustilanteessa

Yhteenveto valtion ja Satakunnan alueen yrityspalvelutoimijoiden palveluista ja yhteystiedoista poikkeustilanteessa. Organisaatiokohtaiset palvelutiedot löytyvät ja päivittyvät organisaatioiden www-sivujen päivittämisen mukaan:

Vastauskooste maaseudun investointi- ja kehittämishankkeita koskeviin kysymyksiin:

 

Työ- ja elinkeinoministeriön korona-sivusto

TEM-konserni seuraa koronaviruksen vaikutuksia yrityksiin, työllisyyteen, kuluttajiin sekä huoltovarmuuteen.

Yksinyrittäjätuen haku Satakunnan alueen kunnissa

Kunnat myöntävät yksinyrittäjille avustusta koronakriisin vuoksi vaikeutuneen toiminnan vakauttamiseksi. Yksinyrittäjäavustusta haetaan yrityksen sijaintikunnasta. Oman kuntasi hakuohjeet ja lomakkeet löydät alla olevasta listasta. 
 

Päivitetty