Navigointivalikko
Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Kainuussa työttömyys pitkittyy ja pysyttelee selvästi vuoden takaista korkeammalla (Kainuun ELY-keskus)

Työvoiman kysyntä on Kainuussa edelleen vähäistä, vaikka se hieman piristyikin syyskuussa. Työttömyys pysytteli yhä 10 % vuoden takaista korkeammalla, kun lomautukset jatkuivat, ja lomautettujen määrä kasvoi. Työllisyystilanne on ollut jo pitkään heikko ja se on johtanut työttömyyden selvään pitkittymiseen. Jo yli neljännes työttömistä on ollut yhtäjaksoisesti yli vuoden työttömänä. Pitkäaikaistyöttömyys kasvoi syyskuussa lähes 30 % vuoden takaisesta.

Kainuun työ- ja elinkeinotoimistoon (TE-toimistoon) oli kirjoittautunut syyskuun lopussa 5 544 työtöntä työnhakijaa. Se on 87 vähemmän kuin elokuussa, mutta kuitenkin 506 enemmän kuin vuosi sitten. Lomautettuja oli syyskuussa 478, joka on yli 70 % vuoden takaista enemmän.

Työttömyys on Kainuussa usein alimmillaan syyskuussa, mutta kasvaa kausivaihtelusta johtuen reilusti aina vuoden lopulla. Työttömyys kohoaa vuoden vaihteessa usein jopa yli tuhannella henkilöllä. Työttömyyden uskotaan pysyttelevän Kainuussa tämän vuoden lukemia korkeammalla vielä ensi vuoden alussa. Viimeistään vuoden kuluttua työllisyystilanteen odotetaan kuitenkin paranevan ja työttömyyden palautuvan vähintäänkin nykyiselle tasolle.

Lisätietoja: Kainuun ELY-keskus, strategiapäällikkö Juha Puranen, p. 029 502 3650


Alueellista tietoa