Koulutuksen merkitys työelämässä

Jakso 1: Ei kouluttautuva uralta eksy

Tilastotkin kertovat, että koulutuksella on suuri vaikutus työllistymiseen. Ensimmäisessä jaksossa kuullaan, millainen suhde koulutuksella ja työllistymisellä on Kainuussa ja miksi koulutus on merkittävä osa maakuntamme tulevaisuutta. Aiheesta ovat keskustelemassa Veera Niutasen kanssa Kainuun ELY-keskuksen työvoima-asiantuntija Atte Laitinen sekä Kajaanin ammattikorkeakoulun tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan johtaja Mikko Keränen.

Podcastin 1. jakson teemaan liittyvät linkit:

Jakso 2: Oppia ura kaikki

Jatkuvalla oppimisella tarkoitetaan koko elämän ajalle ja elämän kaikille osa-alueille ulottuvaa oman osaamisen kehittämistä ja sen sitomista työelämään. Elinikäinen ohjaus tukee tällä polulla. KAI-podin toisessa jaksossa kuullaan jatkuvan oppimisen ja elinikäisen ohjauksen tärkeydestä työelämässä sekä siitä, millaisia mahdollisuuksia Kainuussa on oman osaamisen kehittämiseen. Aiheesta ovat keskustelemassa Veera Niutasen kanssa Kainuun ELY-keskuksen työvoima-asiantuntija Anna-Elina Kyllönen sekä koulutuskoordinaattori Anja Pääkkönen.

Podcastin 2. jakson teemaan liittyvät linkit:

Jakso 3: Kotoutujan Kainuu

Kainuussa maahanmuuton polutus on onnistunutta, sillä pienessä maakunnassa yhteistyö sujuu. KAI-podin ensimmäisen tuotantokauden viimeisessä jaksossa kuullaan kotoutumisesta Kainuussa sekä esimerkki yhdenlaisesta kotoutumispolusta. Aiheesta ovat keskustelemassa Veera Niutasen kanssa Kainuun ELY-keskuksen maahanmuuttoasiantuntija Riia Mantsinen sekä Suomeen muuttanut Jean-Claude Tuyisenge.

Podcastin 3. jakson teemaan liittyvät linkit:

Päivitetty: 20.10.2023