Navigointivalikko
Uutiset 2019

Tervetuloa tutustumaan Työmarkkinatorin uuteen versioon

Työmarkkinatorin uusi versio on auennut tiistaina 3.9.2019 osoitteessa kokeile.tyomarkkinatori.fi. Vanhoista osoitteista tyomarkkinatori.fi ja hakupalvelu.tyomarkkinatori.fi on automaattinen ohjaus uudelle sivustolle.

Uudella verkko-osoitteella halutaan korostaa sitä, ettei kyseessä ole vielä valmis palvelu.

- Nyt on luotu vahva kivijalka, jonka päälle uusia palveluita voidaan alkaa rakentaa. Jo nyt toimme uusia palveluita sekä työnhakijalle että työnantajalle, mutta merkittävämpiä uudistuksia tulee talven ja kevään aikana, Työmarkkinatoria rakentavan TE-digi-hankkeen hankejohtaja Mikko Rantahalme kertoo.

Työpaikkoja voi selailla ja etsiä ilman kirjautumista

Suurimmat muutokset vanhaan hakupalveluun verrattuna ovat uusi, asiakkaiden kanssa suunniteltu käyttöliittymä ja uutta työpaikkaa etsiville mahdollisuus selailla avoimia työpaikkoja myös ilman kirjautumista.

Työmarkkinatorilta löytyy nyt myös lukuisia tilannelähtöisiä opastuksia julkisten palveluiden tarjontaan (esim. henkilöasiakkaan "Olen kiinnostunut työllistämään itseni" ja "Olen työtön tai jäämässä työttömäksi" -kokonaisuudet sekä työnantaja-asiakkaan "Haluan palkata työntekijän" ja "Haluan kehittää henkilöstön osaamista ja työyhteisöä" -kokonaisuudet).

Ammatinvalintaan apua tarjoavat ammattien ja ammattialojen kuvaukset sekä eri alojen ammattilaisten haastattelut. Myös nämä palvelut ovat käytössä ilman kirjautumista.

Työnantaja voi hakea tekijöitä ilman ilmoituksen julkaisua

Työnantajan kannalta uuden version merkittävin uudistus on se, että kirjautunut työnantaja pystyy nyt etsimään Työmarkkinatorilta sopivia työntekijöitä hakukriteerien avulla ilman että hänen tarvitsee julkaista työpaikkailmoitusta.

- Tämä on työnantajien puolelta paljon odotettu palvelu. Se antaa mahdollisuuden etsiä sopivaa työntekijää ilman että tarvitsee käsitellä hakemuspinoa, Työmarkkinatorin kehittämisasiantuntija Henriikka Kokkola kertoo.

Profiilitiedot siirtyvät automaattisesti

Hakupalvelun betaversiota aiemmin käyttäneet voivat siirtyä uuden Työmarkkinatorin kokeiluversion käyttäjiksi helposti: profiilitiedot ovat siirtyneet automaattisesti uudelle sivustolle, ainoastaan käyttöehdot pitää hyväksyä uudelleen.

Myös kaikki vanhan Hakupalvelun 22 000 avointa työpaikkaa ovat siirtyneet uuteen versioon. Vanha Työmarkkinatorin hakupalvelun betaversio sulkeutui perjantaina 30.8.2019.

Lisätietoja:

  • Mikko Rantahalme, hankejohtaja, TE-digi, etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi
  • Henriikka Kokkola, kehittämisasiantuntija, etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi

Alueellista tietoa