Navigointivalikko
Uutiset 2019

Teollisuusmätsissä koulutetaan yrityksen tarpeeseen sopivia työntekijöitä (Lappi)

Teollisuusmätsi perustuu ajatukseen, että lähdetään rakentamaan yritykselle
sopivaa työvoimaa yhteishankintakoulutuksena. Palvelu on suunnattu metalli- ja teknologiateollisuuden pienille ja keskisuurille yrityksille, kertoo Lappian
kouluttaja
Heikki Hast.

Yrittäjä maksaa yhteishankintakoulutuksen kustannuksista 30-50 %. Teollisuusmätsi on "avaimet käteen" -palvelu, joka tuottaa osaamista täsmällisesti yrityksen tarpeeseen.

– Kun löydetään työvoimaa tarvitseva yritys, laitetaan koulutushaku auki ja mätsätään työnantaja ja -tekijät, kertoo Hast.

Kuka voi lähteä mukaan Teollisuusmätsiin?

Palvelussa koulutettavat ovat TE-palvelujen kautta rekrytoitavia henkilöitä, joilla on työnhaku voimassa tai työttömyysuhan alaisia henkilöitä.

Hast sanoo, että teollisuuden työnäkymät ovat hyvät.

– Teollisuus on hyvä ala, jolla on jatkuvuutta. Jos biotehdas tulee Kemiin, syntyy paljon uusia työpaikkoja.

Hastin mukaan yrityksissä on kysyntää tällä hetkellä mm. metallihitsareille, kunnossapito- ja koneasentajille. Metallialan peruskoulutus hyvä pohja Teollisuusmätsiin, muttei välttämätön.

– Into ja halu alalle merkkaavat koulutuksessa paljon. Meille on tullut muilta aloilta koulutettavia, jotka ovat soveltuneet tosi hyvin tekniikan alan hommiin.

Myös Lapin koulutuskeskus REDU:n tiimiesimies Kari Rekilä kannustaa alanvaihtoa pohtivia mukaan Teollisuusmätsiin.

– Yksi Teollisuusmätsin potentiaalisista kohderyhmistä on alanvaihtajat. Esimerkiksi kun vähittäiskauppa automatisoituu, sieltä vapautuu henkilöstöä. Voimme kouluttaa alanvaihtajat nopeasti uuteen työhön.

Palvelun keskiössä yrityksen tarve ja sen täyttäminen

Teollisuusmätsin kouluttajat kartoittavat yrityksen osaamistarpeen ja vastaavat siihen täsmällisellä koulutuksella.

– Kun yritys tunnistaa, että se tarvitsee uusia työntekijöitä, ne kutsuvat kouluttajat paikalle. Me selvitetään mitä osaamista tarvitaan ja etsitään TE-hallinnon kanssa koulutettavat henkilöt, kuvailee Rekilä.

Lapin teollisuutta ravistelee lähivuosina eläkebuumi. Teollisuusmätsi vastaa ennakoivasti alaa uhkaavaan työvoimapulaan.

– Lapissa eläköityy paljon työntekijöitä. Samalla teknologia kehittyy, joten tarvitaan uutta osaamista. Tiedän monta yritystä, joissa eläköitymisbuumi on kova lähivuosina, sanoo Rekilä.

Hastin mukaan teollisuuden alan koulutus vetää hyvin puoleensa työnantajia.

– Meillä on tällä hetkellä suora putki koulusta työmarkkinoille. Pk-yritykset ovat oppineet käyttämään meitä ja käymme keskusteluja niiden kanssa jatkuvasti työntekijämahdollisuuksista.

Kiinnostuitko Teollisuusmätsistä? Ota yhteyttä:

Kouluttaja Heikki Hast, 050 461 1332, [email protected]

Tiimiesimies Kari Rekilä, 020 798 4193, [email protected]


Alueellista tietoa