Navigointivalikko
Uutiset 2019

Ehdotusapurilla voi testata ennakkoon liikenteen kehitysehdotusten toteutusmahdollisuuksia

Oletko huolissasi maanteiden kunnosta tai liikenneturvallisuudesta ja haluaisit asiaan parannusta? Kehitysehdotuksen tekeminen on nykyisin vaivatonta Palauteväylän kautta. Olemme kehittäneet Ehdotusapuri -arviointityökalun, jolla voi testata etukäteen oman kehitysehdotuksen realistista toteutumismahdollisuutta, sillä emme voi toteuttaa kaikkia toimenpiteitä. Ehdotusapuriin on koottu tietoa eri toimenpiteiden yleisistä toteutusmahdollisuuksista.

ELY-keskukset saavat tienkäyttäjiltä vuosittain n. 1500 erilaista kehitysehdotusta, joista monia ei voida kuitenkaan toteuttaa. Toisinaan asiakkaiden ehdottamat toimenpiteet eivät ole toteutettavissa kyseisessä liikenneympäristössä ja toisinaan toteutuksen estää rahoituksen puute. Esimerkiksi tiedossa olevia parannustarpeita on jo nyt paljon jonossa odottamassa rahoitusta. Toisaalta pienempienkin toimenpiteiden toteutuminen edellyttää liikenneympäristöön liittyvien kriteerien täyttymistä. 

Olemme havainneet, että emme ole tarjonneet asiakkaille tarpeeksi tietoa, millaisia ehdotuksia on mahdollista toteuttaa tai millaisin reunaehdoin eri toimenpiteitä toteutetaan. Olemme nyt avanneet enemmän toimintatapojamme ja pyrkineet kertomaan niistä ymmärrettävällä yleiskielellä ilman ammattitermejä.

Ehdotusapuri tarjoaa tietoa ja mahdollisuuden arvioida jo ennen ehdotuksen tekemistä sen toteutusmahdollisuuksia. Toivomme, että tienkäyttäjät hyödyntävät tätä mahdollisuutta ja saamme sitä kautta vähennettyä sellaisia kehitysehdotuksia, mitä ei voida toteuttaa. Tehostamme näin omaa toimintaamme. Uskomme, että myös tienkäyttäjät saavat nyt parempaa palvelua, kun tietoa löytyy heti itsepalveluna verkosta.

Tutustu Ehdotusapuriin, vaikka et olisikaan tekemässä kehitysehdotusta. Sieltä löytyy paljon yleistä tienpitoon ja liikenteeseen liittyvää tietoa.


Alueellista tietoa