Navigointivalikko
Uutiset 2017

Uutiset 2017

Uutiset 2017

Aikuisten ja nuorten ohjauksen hyviä käytäntöjä jaettiin Ohjauksen ajankohtaispäivässä (Kaakkois-Suomi)

Kaakkois-Suomen ELY-keskus sekä Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan elinikäisen oppimisen ja ohjauksen verkostot (ELO-verkostot) järjestivät 19.5.2017 Ohjauksen ajankohtaispäivän 2017 Kouvolassa. Ammatilliseen koulutukseen on tulossa muutoksia toisen asteen reformin myötä. Tilaisuudessa painotettiin laadukkaan ohjauksen näkökulmaa koulutuksen uudistuksissa. Päivään osallistui ohjauksen parissa työskenteleviä asiantuntijoita muun muassa oppilaitoksista, Ohjaamoista, TE-toimistosta, kuntien nuorisotoimesta ja nuorten työpajoista.

Tilaisuuden tavoitteena oli antaa ajankohtaista tietoa ESR-hankkeiden hyvistä käytännöistä sekä mahdollistaa verkoston keskustelua ja kannustaa verkostoyhteistyöhön. Tavoitteena on varmistaa Kaakkois-Suomen laadukkaiden tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluiden tuottaminen verkostoyhteistyönä.

Tilaisuuden avasivat kehittämispäällikkö Ritva Kaikkonen Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta  ja kehitysjohtaja Tuija Arola Aikuiskoulutuskeskus Kouvolasta. Kaakkois-Suomen kasvu- ja kilpailukyky on riippuvainen laadukkaasta ohjauksesta. Toisen asteen reformin myötä tulee joustavuutta opiskeluun ja yksilöllisiä opintopolkuja.


Ohjauksen ajankohtaispäivä oli suosittu; siihen osallistui noin 60 henkilöä ELO-verkostoista. Tilaisuus järjestettiin Aikuiskoulutuskeskus Kouvolan tiloissa. (Kuvat: Noora Vauhkonen)

Projektipäällikkö Hilkka Huisko Etelä-Kymenlaakson ammattiopistosta (EKAMI) kertoi Carry on -hankkeen yleisistä tavoitteista. Tavoitteena on parantaa opintojen läpäisyä ja vähentää keskeyttämisiä kaikissa hankeverkosto-oppilaitoksissa Kymenlaaksossa. Hankeverkostoon kuuluvat EKAMI, KSAO, Aikuiskoulutuskeskus Kouvola, Harjun oppimiskeskus ja XAMK. (Kuva: Tuija Arola)

Sari Laiho (kuvassa) Aikuiskoulutuskeskus Kouvolasta avasi PUHTI Ohjauksen tahto ja taito -hankkeen tuloksellisen ohjauksen työkaluja. Tuloksellinen ohjaus ohjaa ohjattavaa tunnistamaan omat vahvuutensa ja ottamaan ne käyttöön. (Kuva: Tuija Arola)

Projektipäällikkö Erja Mölsä kertoi PUHTI-pajoista ammatillisten opintojen tukena.

 

 

Tuloksellisen ohjauksen työkaluja ja uusia oppimisympäristöjä.

Esitysaineistot:


Alueellista tietoa