Navigointivalikko
Uutiset 2014

Uutiset 2014

Uutiset

Maaseudun mahtavin kauppa-auto parkkeerasi Lappeenrantaan (Kaakkois-Suomen ELY-keskus)

Lappeenrannan seudun maaseututoimijat, Kaakkois-Suomen ELY-keskus, Länsi-Saimaan kehittämisyhdistys, Pro-Agria Etelä-Suomi ja lähialueen maaseudun yrittäjät esittelivät toimintaansa ja vastailivat kysymyksiin Lappeenrannan kauppatorilla torstaina ja Oleksilla perjantaina.  Tarjolla oli lähimaaseudun tuottajien herkkuja ja mukana kumpanakin päivänä myös yrittäjiä.

Toritapahtumassa muistutettiin maaseudun toimijoita, että maaseutuyritysten on mahdollista saada tukea yritystoiminnalleen myös tulevalla uudella ohjelmakaudella. Vaikka summat ja painopisteet eivät ole vielä lopullisesti määritelty, kannattaa herätä jo nyt ja ennakoida päätöstä, niin  yritystukihakemus on mahdollisimman pitkällä kun hakuaika viimein koittaa.

Vuosi 2014 kuluu maaseutuohjelman valmistelussa. Uudella ohjelmakaudella maaseutuyrityksille on tarjolla tukea investointeihin, kehittämiseen, kokeiluihin ja uusien yritysten perustamiseen. Tukea voi hakea joko ELY-keskukselta tai Leader-ryhmältä.

Sekä torilla että kävelykadulla kävijöitä riitti, myös kauppa-auto ja lähimaaseudun tuotteet kiinnostivat ohikulkijoita. Lisäksi kansainvälisen maaseutuseminaarin osallistujat tulivat ihmettelemään kauppa-autoa ja maaseutu'viranomaisten' toimintaa.  Esimerkiksi skotlantilaista seminaarivierasta kiinnosti yrttien viljely. Suomihan onkin kansainvälisesti merkittävä kuminan tuottaja.

Maaseudun mahtavimman kauppa-auton kulkua voi seurata facebookista.


Alueellista tietoa