Navigointivalikko

Tiedotteet 2020

Tiedotearkistosta löydät tiedotteet, jotka on julkaistu 23.9.2020 mennessä. Tämän päivämäärän jälkeen ilmestyneet tiedotteet sekä yksittäiset alueelliset ELY-keskusten uutishuoneet listattuna löydät ELY-keskusten yhteiseltä uutishuoneelta STT Info -palvelusta.

Alueellista tietoa

Tiedotteet (23.9.2020 saakka)

Tiedotteet 2020 (23.9.2020 saakka)

Varsinais-Suomessa lomautukset kasvoivat rajusti (Varsinais-Suomi)

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli huhtikuun lopussa 37 300 työtöntä työnhakijaa. Huhtikuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee, mutta Korona-kriisin myötä se nyt kasvoi 12 800 henkilöllä. Viime vuoden huhtikuusta työttömien määrä yli kaksinkertaistui (106%: 19 200 henkilöllä). Koko maassa työttömien määrä kasvoi hieman tätä hitaampaa tahtia (90%).  Niin Varsinais-Suomessa kuin koko maassakin työttömien määrän kasvu oli pääosin lomautettujen määrän kasvua.

Työttömien osuus työvoimasta oli huhtikuun lopussa Varsinais-Suomessa 16,3 % eli 8,4 %-yksikköä suurempi kuin vuotta aiemmin. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on pienempi kuin koko maassa (16,5 %).

Työttömien määrä kasvoi rajusti vuoden takaisesta kaikkien ELY-keskusten alueilla. Näin myös Varsinais-Suomen seutukunnissa. Hitaimmin työttömien määrä kasvoi Salon seuduilla – voimakkainta kasvu oli Vakka-Suomessa autotehtaan määräaikaisten lomautusten myötä. Turunmaa  ja Loimaan seutu kuuluvat koko maan pienimpien työttömyysprosenttien seutukuntien TOP10:iin. Pitkäaikaistyöttömiä on vähemmän kuin vuosi sitten, mutta määrä kuitenkin kasvoi lievästi huhtikuun aikana. Kolmessa vuodessa pitkäaikaistyöttömien määrä väheni Varsinais-Suomessa 55 prosentilla eli 5 500 henkilöllä.

Toukokuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee, mutta koronaviruksen vaikutusten myötä tilanne on tällä kertaa poikkeuksellinen.

Tarkempaa tietoa:

www.temtyollisyyskatsaus.fi

  • kaikkien ely-keskusten ja koko maan viimeisin työllisyyskatsaus löytyy tästä samasta paikasta.
  • palvelusta voi kopioida katsauksen kuviot ja niiden lähteenä olevat taulukot mm. excel-muodossa.

Työllisyyskatsaukset, Varsinais-Suomi

  • työllisyyskatsaukset pdf-muodossa vuodesta 2012 alkaen

Lisätietoja:

Juha Pusila, analyytikko, puh. 0295 022 772