Navigointivalikko

Tiedotteet 2020

Tiedotearkistosta löydät tiedotteet, jotka on julkaistu 23.9.2020 mennessä. Tämän päivämäärän jälkeen ilmestyneet tiedotteet sekä yksittäiset alueelliset ELY-keskusten uutishuoneet listattuna löydät ELY-keskusten yhteiseltä uutishuoneelta STT Info -palvelusta.

Alueellista tietoa

Tiedotteet (23.9.2020 saakka)

Tiedotteet 2020 (23.9.2020 saakka)

Valtatie 9:n parantamistyöt alkavat Orivedellä (Pirkanmaa)

Ohituskaistojen ja rinnakkaistieyhteyksien rakentaminen Yliskyläntien ja Orituvan välille alkaa syyskuussa 2020.

Pirkanmaan ELY-keskus käynnistää valtatie 9 parantamisen Orivedellä Yliskyläntien ja Orituvan välisellä alueella. Valtatietä parannetaan noin viiden kilometrin matkalla. Valtatielle rakennetaan keskikaiteelliset ohituskaistat sekä Tampereen että Oriveden suuntaan.

Yliskyläntien ja Orituvan välisen valtatiejakson liittymäjärjestelyjä parannetaan rakentamalla kääntymiskaistoja, rinnakkaisteitä ja väistötila Teerimaantien liittymään. Lisäksi tievalaistusta parannetaan, riista-aidat uusitaan, ja kevyen liikenteen käyttöön rakennetaan uusi Vähä-Teerijärven alikulkukäytävä.

Valtatie 9 nykyiset yksityisteiden suorat liittymät Yliskylän liittymän ja Orituvan väliltä katkaistaan. Tienparannustöiden valmistuttua kulku kiinteistöille tapahtuu uusien rinnakkaisteiden kautta.

Valtatieliikenne voi ajoittain ruuhkautua

Rakennustöistä aiheutuu haittaa liikenteelle ja liikenne voi ajoittain ruuhkautua. Työmaan kohdalla on käytössä alennetut nopeusrajoitukset ja työnaikaisia kaistajärjestelyitä. Keväällä 2021 liikenne tullaan siirtämään lyhyelle työnaikaiselle kiertotielle muutaman viikon ajaksi, kun Vähä-Teerijärven alikulkukäytävää rakennetaan.

Rakennustyöt käynnistyvät puuston poistolla syyskuun 2020 aikana. Työt valmistuvat vuoden 2021 loppuun mennessä. Rakennustöiden kustannusarvio on noin 9 miljoonaa euroa.

Urakoitsijana toimii Kreate Oy ja rakennuttajakonsulttina Ramboll Finland Oy.

Liite: Yleiskartta

Lisätietoja:

  • Projektipäällikkö Heikki Koski, puh. 0295 03 6251, Pirkanmaan elinkeino- liikenne ja ympäristökeskus
  • Työmaapäällikkö Mari Sipilä, puh. 040 757 0054, Kreate Oy
  • Rakennuttajakonsultti Pietari Kousa, puh. 040 147 6715, Ramboll Finland Oy